Gå til indhold

FOTOREPORTAGE

Plads til dem, der er faldet ved siden af

I et lille rødt hus i hjertet af Aarhus tilbydes hjemløse, misbrugere og psykisk syge et meningsfuldt fællesskab, hvor de ikke bliver mødt med en løftet pegefinger. Værestedet fungerer som et et helle for mennesker på kanten

3. december 2019

Artikel
_DSF6775.jpg

Forfatter: Tekst og foto: Simon Jeppesen

Et værested for alle

Værestedet er et tilbud under Aarhus Kommune til borgere over 18 år med misbrug eller andre psykiske og sociale problemer. Der er åbent hverdage fra kl. 8:30 til 21 – og i weekenden fra 13 til 21. En del af medarbejderne på Værestedet er socialpædagoger, mens andre er brugere, der har fået støttede jobs.

Målsætningen med Værestedet er at erstatte manglende beskæftigelse med meningsfulde fællesskaber og alternativ beskæftigelse som fx Hus Forbi, kurser, idræt, musik, Povertywalk eller daglejerarbejde. Samtidig forsøger medarbejderne i Værestedet også at løse borgerens sociale problematikker i samarbejde med de øvrige kommunale indsatser.

På Værestedet er der også plads til borgere, som har store misbrugsproblemer – og avisen Hus Forbi holder også til i huset.

Bliv medlem