Gå til indhold

Regioner

Nu bliver fuld tid normalen – og deltid en mulighed

Flere socialpædagoger skal på fuld tid, er arbejdsgivere og fagforeningerne på det regionale område enige om. På sigt skal der kun slås fuldtidsstillinger op, lyder det fra arbejdsgivere og de faglige organisationer.

12. december 2019

Artikel
Benny_2_1128x600.jpg
Flere socialpædaoger skal arbejde fuldtid i regionerne, lyder målet i en ny aftale mellem arbejdsgivere og faglige organisationer.

Forfatter: Marie Dissing Sandahl

Foto: Ricky John Molloy

En løsning på de voksende problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft i regionerne er, at flere medarbejdere arbejder fuld tid. Flere fuldtidsstillinger gavner også ligestillingen, da flere kvinder end mænd er deltidsansatte og dermed opnår en lavere livsindkomst og pension.

Det er nogle af årsagerne til, at arbejdsgiverne og Forhandlingsfællesskabet (en sammenslutning af fagforeninger på det offentlige område, red.) er blevet enige om en indsats for bedre muligheder for fuld tid. Parterne erkender, at der ikke er nogen lette løsninger, og at det er lokalt, at de reelle løsninger skal findes, så der tages hensyn til de enkelte arbejdspladsers opgaver, vagtplaner, arbejdsmiljø og økonomi.

- Aftalen betyder, at fuldtidsstillinger skal være normen, og deltidsstillinger skal være undtagelsen og en mulighed. Og det er stærkt og tiltrængt, lyder reaktionen fra Socialpædagogernes forbundsformand Benny Andersen.

Deltid skal være frivilligt
Han understreger samtidig, at det stadig skal være muligt for medarbejdere at arbejde deltid, hvis de selv ønsker det. Det næste skridt bliver at få aftalen gjort til virkelighed på de regionale arbejdspladser, forklarer Benny Andersen.

- Og efter det så er målet at få de kommunale arbejdsgivere til at indgå samme forpligtigende aftale. Det arbejder vi videre med, siger han.

I regionerne er 56,1 pct. af socialpædagogerne på fuldtid, mens 43,9 pct. arbejder deltid. På det kommunale område er 56,6 pct. på fuldtid, mens 43,4 pct. er på deltid.

Bliv medlem