Gå til indhold

GF Midt- og Vestjylland

Socialpolitisk opråb fra kreds Midt- og Vestjylland

Kommunerne bør lægge realistiske budgetter for det specialiserede socialområde for at undgå straksnedskæringer, lød budskabet på generalforsamlingen i kreds Midt- og Vestjylland. Her vedtog kredsen en udtalelse med appel om en langsigtet socialpolitik

14. oktober 2019

Artikel
Foto-ny.jpg

Forfatter: Jakob Ravn Fjordbo

- Tag ansvar, og læg nogle realistiske budgetter, I kan stå ved.

Sådan lød kreds Midt- og Vestjyllands opfordring til kommunalpolitikerne i den fælles udtalelse, medlemmerne vedtog på generalforsamlingen den 9. oktober.

Baggrunden for udtalelsen er, at flere af de kommuner, der beskæftiger kredsens medlemmer, hvert år lægger et budget for det specialiserede socialområde, der ifølge kredsformand Peter Sandkvist er ’uholdbart’ og ’overoptimistisk’. For i kredsens gennemgang af kommunernes økonomi fremgår det, hvordan den enkelte kommunes budget stort set hvert år giver underskud, bliver genåbnet og udsættes for besparelser. Et forløb, der gentager sig år efter år.

-Dette mener vi er klokkeklare beviser på, at kommunerne ikke udviser det ansvar, de skal og mere eller mindre underbudgetterer hvert år. Efterfølgende forsøger de så at forklare sig ud af underbudgetteringen med, at det er et område, de ikke kan styre, eller at der kommer for få penge fra staten, sagde Peter Sandkvist i sin beretning.

Kreds Midt- og Vestjylland slutter derfor deres fælles udtalelse af med en række konkrete opfordringer til kommunalpolitikerne, der, udover ønsket om realistiske budgetter, slår på, at kommunerne bør leve op til deres egne socialpolitiske intentioner i den kommende økonomiaftale. Derudover appellerer kredsen til, at kommunerne lægger en ’langsigtet socialpolitik’, med fokus på faglighed og ’den rette indsats for det enkelte menneske'.

En faglig sekretær takker af
På generalforsamlingen blev Peter Sandkvist valgt som kredsformand.  Anders Røn Kallesøe blev valgt som hhv. faglig sekretær og kredskasserer. Lene Skovsager blev ligeledes valgt som faglig sekretær og til hovedbestyrelsen, mens den anden hovedbestyrelsespost gik til Lene Andersen. 

Samtidig forlod Grete Rask posten som faglig sekretær, som hun har haft siden 2001.

Læs kreds Midt og Vestjyllands udtalelse til kommunalpolitikerne her.

Bliv medlem