Gå til indhold

Fotoreportage

Skæve kroppe kræver skæve løsninger

På Bo- og aktivitetstilbuddet Jonstrupvang gør individuelt tilpassede spiserobotter og computermus, brugerstyret indretning – og iPads og stemmestyrede systemer det muligt for den enkelte beboer selv at styre hverdagens aktiviteter

28. november 2019

Artikel
Jonstrupvang02.gif
På Jonstrupvang er målet, at beboerne skal opleve størst mulig frihed i eget liv. Det oplever Maria Hjulmann Petersen, som med sin iPad kan styre både lyset og gardinerne samt åbne og lukke døren.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Sofia Busk Hansen

Alle idéer prøves af

’Forvent det utænkelige’.
Sådan lyder det motto, som gennemsyrer alt på Jonstrupvang – et bo- og aktivitetstilbud under Region Hovedstaden til voksne med cerebral parese eller lignende handicap.

For standardprodukter er sjældent løsningen for de 46 beboere. I stedet er der en stor villighed til at tænke nyt, udvikle og afprøve alternative løsninger – ikke mindst inden for velfærdsteknologi.

Fra ledelsen er der 100 pct. opbakning til, at finder man en løsning, der giver en beboer mulighed for at gøre noget i dag, som vedkommende ikke kunne i går, ja så skal det prøves af. Det gør det utænkelige muligt på trods af et handicap.

Bliv medlem