Gå til indhold

GF Storkøbenhavn

Nyt ansigt valgt til hovedbestyrelsen

Der var kampvalg om posterne - både til kredsens bestyrelse, kongresdelegation og til Socialpædagogernes hovedbestyrelse, da Socialpædagogerne Storkøbenhavn holdt generalforsamling den 23. oktober

29. oktober 2019

Artikel
Fællesfoto-2_1128x600.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Socialpædagogerne

Den ene efter den anden gik medlemmerne på talerstolen og præsenterede deres kandidatur og deres visioner for det fagpolitiske arbejde. Engagementet blandt medlemmerne i Socialpædagogerne Storkøbenhavn er stort - det kom til udtryk denne tirsdag aften i oktober, hvor over 80 medlemmer benyttede deres demokratiske indflydelse og deltog i årets generalforsamling i Herlev medborgerhus.  

13 kandidater stillede op til kredsens 10 bestyrelsesposter. 12 medlemmer stillede op til kredsdelegationens 8 ledige pladser, og 4 medlemmer bød ind på posten som hovedbestyrelsesmedlem, hvoraf to blev valgt.

Den ene er Thomas Elkjær Jensen, som de seneste to år har været fællestillidsrepræsentant i Gentofte Kommune, men ellers kommer fra ’et job på gulvet’ som helt almindelig socialpædagog. Thomas Elkjær Jensen har deltaget på Socialpædagogernes fagpolitiske uddannelse – et forløb, der fik tændt en ild, som nu har ført ham til hovedbestyrelsen.

– Jeg har meget fokus på, hvordan vi som fagforbund sikrer, at folk også i fremtiden vil være medlem. Vi er de sidste generationer, der er medlem af de grunde, vi er. For fremtidens medlemmer skal der være en klar mening med det, for at man melder sig ind i fagforeningen, sagde Thomas Elkjær Jensen og tilføjede:

– Fremtidens udfordringer kan vi ikke løse med nutidens metoder.

Psykisk arbejdsmiljø og løn- og arbejdsvilkår
Også faglig sekretær Rita Slangerup blev valgt til hovedbestyrelsen.

– De næste år vil jeg gerne sætte fokus på psykisk arbejdsmiljø. Der mangler sanktionsmuligheder. Jeg kunne tænke mig et arbejdstilsyn, der fokuserer på det psykiske arbejdsmiljø, sagde Rita Slangerup blandt andet.

Michel Kikkenborg blev valgt som ny faglig sekretær og afløser hermed Svend Troelsen, som gik af som faglig sekretær og nu er kasserer.

– For mig er den allervigtigste opgave for Socialpædagogerne at forhandle ordentlige løn- og arbejdsvilkår for medlemmerne. Jeg vil gerne være den stemme i organisationen, som har medlemssigtet forrest, sagde Michel Kikkenborg.

Socialpædagogikken under pres
Formand Lars Petersen blev genvalgt og kom i sin mundtlige beretning ind på de markante besparelser ,som udfordrer faget i disse år.

– Økonomien i kommunerne er så hårdt presset, at det er næsten umuligt at få budgetterne til at hænge sammen. Besparelserne sætter den socialpædagogiske selvforståelse under pres. Vi oplever afspecialisering på centrale socialpædagogiske områder.

Om kredsens fremtidige arbejde sagde Lars Petersen bl.a.:

– Medlemsprojektet ’Vi er socialpædagogerne’ er det helt centrale omdrejningspunkt for mange af kredsens aktiviteter i det kommende år,  hvor vi gennem forskellige tiltag fastlagt af den nye kredsbestyrelse skal i synlig og direkte kontakt og have engageret og involveret mange medlemmer i kredsens arbejde.

Læs mere: kredsbestyrelsens beretning og planer for det fremtidige arbejde

Bliv medlem