Gå til indhold

GF Nordsjælland

Formandsskifte i Nordsjælland

Socialpædagogerne Nordsjælland har fået ny formand. Ved generalforsamlingen onsdag den 9. oktober blev 46-årige Lene Ek Christensen valgt som ny formand og erstatter dermed Karen Holte, som ikke genopstillede

10. oktober 2019

Artikel
Formandsskifte.jpg
Lene Ek Christensen (tv) er ny formand i Socialpædagogerne Nordsjælland, hvor hun afløser Karen Holte.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

– Jeg er drevet af nysgerrighed og en stor vilje til at gøre endnu mere for at sætte fokus på den socialpædagogiske faglighed og vores fag. Og jeg vil gå forrest for at sikre, at Socialpædagogerne er lydhøre over for, hvad medlemmerne er optaget af. Det er det, der skal sætte dagsordenen for vores arbejde.

Sådan lød det fra Lene Ek Christensen ved årets generalforsamling i Socialpædagogerne Nordsjælland onsdag den 9. oktober.

Den 46-årige socialpædagog stillede som den eneste op til posten som ny kredsformand og blev af de 67 stemmeberettigede i salen valgt som afløseren for kredsens formand gennem ti år, Karen Holte.

Lene Ek Christensen har siddet i kredsbestyrelsen i fire år samt to år i forbundets hovedbestyrelse - og så var hun med på det allerførste hold, der gennemførte Socialpædagogernes fagpolitiske uddannelse i 2017.
Læs om det første hold fagpolitiske ambassadører

– Den uddannelse har givet mig nogle redskaber, som jeg helt sikkert kan bruge som kredsformand - ikke mindst hvordan jeg kan arbejde strategisk med de emner, jeg er optaget af. Og så har det givet mig en indsigt i det kæmpe arbejde, Socialpædagogerne som fagforening egentlig gør, sagde Lene Ek Christensen.

Pas rigtig godt på kredsen
Forinden aflagde den afgående formand Karen Holte sin beretning og præsenterede det fremtidige arbejde for Socialpædagogerne Nordsjælland:

Læs 'Socialpædagogerne Nordsjælland Beretning 2017-2019’

– Vi må erkende, at selvom vi har fået omkring 100 nye medlemmer her i kredsen, så er der stadig behov for en ekstraordinær indsats for at sikre, at nye medlemmer kommer til - og at de nuværende medlemmer fastholdes og oplever at være en del af fællesskabet, sagde hun og understregede, at ikke mindst medlemsprojektet ’Vi er Socialpædagogerne’, som blev vedtaget på kongressen sidste år, skal være med til at skabe en tættere kontakt til såvel arbejdspladserne som det enkelte medlem.

– Vi skal være synlige ude på arbejdspladserne, og derfor vil vi bl.a. opkvalificere kredsens tillidsrepræsentanter - for det er jo dem, der sætter ansigt på fagforbundet ude blandt medlemmerne. Og vi vil også arbejde på at få et tættere samarbejde med de lokale arbejdsmiljørepræsentanter. Skal vi sikre et godt arbejdsmiljø for vores medlemmer, er det helt afgørende, at deres AMR bliver klædt godt på, lød det fra Karen Holte, som afrundede generalforsamlingen og sin tid som kredsformand med følgende ord:

– Pas rigtig godt på kredsen. Og pas godt på hinanden.

Bliv medlem