Gå til indhold

Fagpolitisk uddannelse

Første hold ambassadører uddannet

15 socialpædagogiske ambassadører har netop gennemført fjerde og sidste modul i forbundets Fagpolitisk Uddannelse – og står nu klar til at agere som stærke ambassadører for faget

22. august 2017

Artikel
Fagpolitisk-Uddannelse-pix.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Socialpædagogerne

Personlig kommunikation og gennemslagskraft. Strategi og visioner. Netværk, sociale medier og fremtidens fagbevægelse. Siden årsskiftet har 15 socialpædagoger gennemført i alt fire moduler på forbundets Fagpolitisk Uddannelse – og kan nu kalde sig socialpædagogiske ambassadører.

- Det her forløb bekræfter, at vi har nogle medlemmer, der virkelig brænder for at gøre en forskel. Jeg har fulgt det første hold på Fagpolitisk Uddannelse, og jeg har oplevet et fantastisk engagement og en høj faglighed, som de nu skal ud og sætte i spil i hverdagen. Nogle som fagligt aktive i forbundet eller kredsen, andre lokalt på deres arbejdsplads. Jeg glæder mig til at følge dem, siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen.

Bevidst om egen faglighed

Deltagerne på uddannelsen repræsenterer forskellige fagområder – og kommer fra det meste af landet. En del af dem har ikke tidligere beskæftiget sig med politisk arbejde i forbundet – men alle 16 har det til fælles, at de brænder for den socialpædagogiske faglighed.

Med det intensive forløb er de nu klædt på til at sætte socialpædagogiske problematikker på dagsordenen og gøre fagligheden mere synlig både i det offentlige rum og ude på den enkelte arbejdsplads.

- Jeg har gennem uddannelsen fået en langt større bevidsthed om min egen faglighed og om den socialpædagogiske kernefaglighed. Og jeg har lært, at man faktisk godt selv kan gøre noget i stedet for at stå uden for og brokke sig, lyder det fra en af de nye ambassadører, Lea Meldgaard Dietrichsen.

Hun har især været glad for at opleve, hvor meget det giver, når man blander sig, engagerer sig og vover sig ud i at sige sin mening.

- Det giver en enorm lyst til at engagere sig, når man oplever, at ens stemme også betyder noget. Og den erfaring vil jeg nu prøve at give videre til mine kolleger. Jeg vil være brobygger, jeg vil tale fagligheden op i hverdagen – og jeg vil lade mine kolleger forstå betydningen af at engagere sig i fagpolitik. Og jeg glæder mig til at komme i gang.

Et netværk for unge

For Ida Tanita Lykkegaard har det især været netværksdelen af Fagpolitisk Uddannelse, der har været en øjenåbner. Hun håber nu at kunne etablere et ungenetværk med udgangspunkt i Kreds Lillebælt, hvor hun selv hører til.

- Da jeg selv tog til kredsgeneralforsamling første gang, var min allerførste tanke: Hvor er alle de unge henne? Jeg oplevede en hel masse fagligt engagerede socialpædagoger, som alle var nogle garvede rotter i faget – men jeg mødte ikke mange på 28 år som jeg selv. Og det har jeg brugt som afsæt i den opgave, jeg lavede i forbindelse med Fagpolitisk Uddannelse, fortæller hun.

Ifølge Ida Tanita Lykkegaard skal et ungenetværk for yngre socialpædagoger fungere som et trygt netværk skabt af medlemmer for medlemmer – med fokus på både det faglige og det sociale.

- Da jeg læste på seminaret mødte jeg rigtig mange tilflyttere, og de har jo ikke det store netværk. Samtidig oplever jeg, at mange unge ikke kender meget til fagforeningen og den faglige struktur, man der kan læne sig op af. Og med de værktøjer, jeg nu har fået, vil jeg gerne være med til at sprede det gode ord om, hvad vi kan som socialpædagoger – og hvad der gør vores faglighed og vores forbund unikt.

I det kommende nummer af fagbladet Socialpædagogen kan du møde flere af de nye ambassadører.

Se billeder fra fjerde modul af uddannelsen og diplomoverrækkelsen. Tryk på pilen til højre for flere billeder.

Bliv medlem