Gå til indhold

Kommentar

Verden kalder på solidaritet

Børnene er verdens fremtid – uanset hvor på kloden de bor. Derfor er det stadig i 2019 vigtigt at holde fast i det globale udsyn og den internationale solidaritet.

7. januar 2019

Artikel
RM_michael-madsenB.jpg

Forfattere: Michael Madsen og forbundskasserer

2019 skriver vi nu. Et nyt år med endnu uskrevne kalenderblade giver anledning til nyt håb. I den bedste af alle verdener bliver 2019 et år med fred og tryghed for børn verden over. Men i virkelighedens verden er også det nye år præget af gamle konflikter, krig og fattigdom, som rammer børn og unge.

I Socialpædagogerne har vi en lang tradition for solidaritetsarbejde. Vi bidrager til at gøre en forskel for nogle af verdens allermest udsatte børn og unge. Og der er slet ingen tvivl om, at der også i 2019 er brug for solidaritet.

Netop nu pågår en voldsom konflikt i Nicaragua, hvor Socialpædagogerne igennem mange år har støttet International Børnesolidaritets arbejde med børn og unge. Siden foråret 2018 har et folkeligt oprør mod regeringen rejst sig i Nicaragua, og regimet har svaret brutalt tilbage med hundredevis af dræbte og sårede demonstranter til følge. Landet er i kaos, og betingelserne for solidaritetsarbejdet er svære, men ikke desto mindre vigtigere end nogensinde.

For børn i konfliktzoner har brug for et åndehul fra kaos, et holdepunkt i deres liv og et fællesskab, som bygger dem op til at kunne bevare håbet om en bedre fremtid. Derfor fortsætter International Børnesolidaritet aktiviteterne med børnene i Nicaragua så længe, det er muligt.

Også i Mellemøsten bidrager Socialpædagogerne til at gøre tilværelsen lidt mere tålelig for børn og unge. Senest gik Socialpædagogernes solidaritetsbevilling til Ungdommens Røde kors’ arbejde i Palæstina. De palæstinensiske unge lever et isoleret liv i de besatte områder, hvor angst, traumatisk stress og mange andre psykosociale udfordringer fylder meget hos de unge. Bevillingen går til sommerlejr for børn og unge, som kan være med til at bryde de unge palæstinenseres isolation og give dem håb.

Socialpædagogerne kan naturligvis ikke redde hele verden. Men vi kan give vores beskedne bidrag til, at udsatte børn langt fra Danmarks velfærdssamfund får lidt bedre betingelser. Børnene er verdens fremtid – uanset hvor på kloden de bor. Derfor er det stadig i 2019 vigtigt at holde fast i det globale udsyn og den internationale solidaritet.

Godt nytår!

Bliv medlem