Gå til indhold

Synspunkt

Velkommen til pædagoguddannelsen

8. januar 2019

Artikel

Forfatter: Sissel Wolf Sørensen

Kære nye pædagog-studerende

Velkommen på uddannelsen og velkommen i fællesskabet af pædagogstuderende. Pædagoguddannelsen er Danmarks største og vigtigste uddannelse - fyldt med menneskeglade, livlige og engagerede studerende.

Undervejs i dit studie, vil du blive mødt af mange forskellige mennesker, som kommer til at præge den praksis, som du skal færdes i som kommende pædagog. Undervisere, medstuderende, praktikvejledere, kollegaer, ledere, forældre og pårørende har alle en holdning til, hvad der skal indgå i, og hvordan du skal forme dit pædagogiske virke.

Det er et stort ansvar - og det kan til tider godt være forvirrende at navigere i.

Derfor er vi, i Pædagogstude-rendes Landssammenslutning (PLS), der for dig. Igennem hele din studietid står vi klar til at tilbyde dig sparring, gode råd - og til at bidrage med faglig viden, som du kan bruge, uanset hvor langt i uddannelsen du er.

Som en del af vores fællesskab, har du mulighed for at deltage i en lang række af arrangementer med andre pædagogstuderende - men også med færdiguddannede pædagoger og socialpædagoger:

  • På studiestederne holder vores lokale afdelinger faglige oplæg og sociale arrangementer.

  • Nationalt arrangerer PLS to gange om året en kursusweekend, hvor alle medlemmer kan komme gratis med og blive klogere sammen med studerende fra hele landet.

  • I de lokale kredse ved Socialpædagogerne og BUPL kan man som studerende få lov at deltage i medlemsmøder for færdiguddannede og blive inspireret af dem, som allerede er i faget.

Pædagoguddannelsen er, og skal være, en helt særlig uddannelse med plads til personlig udvikling, kreative ud- og indtryk, leg, praksis, spændende teori og ikke mindst fællesskab!

Det er nogle af hovedbudskaberne, som vi i PLS kommer til at bringe ind i evalueringen af pædagoguddannelsen, som der tages hul på i 2019. Uddannelsen har i en årrække været udsat for massive nedskæringer, og det betyder desværre, at der er mindre tid til alt det, som kendetegner god uddannelse.

Det forpligter den enkelte studerende til at gribe alt det, som bliver tilbudt på uddannelsesstederne - både undervisning, læsning, studiesociale arrangementer og foredrag. Man får ikke en uddannelse - man tager den!

Meld dig ind på pls.dk og følg os på vores Facebook: PLS - Pædagogstuderendes Landssammenslutning

Sissel Wolf Sørensen er Faglig Sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS)

Bliv medlem