Gå til indhold

GF Nordsjælland

Tyvstart på nyt medlemsprojekt

OK18, følelsen af fagligt fællesskab, Fangekoret - og en smagsprøve på et kommende kongresprojekt, der skal bringe Socialpædagogerne tættere på medlemmerne. Det var hovedingredienserne i årets generalforsamling i Kreds Nordsjælland

13. september 2018

Artikel
generalforsamling-Nordsjælland.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Socialpædagogerne

Streg efter streg blev aftenens taler, toner og diskussioner foreviget på en lang stribe papir på væggen. For mens 30 stemmeberettigede medlemmer afholdt generalforsamling i Kreds Nordsjælland i Hillerød tirsdag den 11. september, forevigede en illustrator begivenhederne i én lang tegning.

– Det har du fanget rigtig godt - du har faktisk fået det hele med. Imponerende, lød det fra en af de fremmødte socialpædagoger.

Aftenens allerførste punkt var Fangekoret, der varmede salen op, inden kredsformand Karen Holte indtog talerstolen for kort at gennemgå årets højdepunker i kredsen. Ikke som en decideret beretning - men som nedslag fra et år, der i høj grad stod i overenskomstforhandlingernes tegn.

Det var kampen værd, for der kom en fælles løsning til sidst

Karen Holte, formand Kreds Nordsjælland

– Det var op af bakke. Det var meget tæt på, at vi fik en strejke og en lockout. Og det var rigtig mange timer foran Forligsinstitutionen døgnet rundt. Men det var kampen værd, for der kom en fælles løsning til sidst. Og vi fik sat fokus på, hvad det betyder at være med i en rigtig fagforening, ligesom hele OK18 forløbet har bragt os tættere på vores faglige kolleger i både FTF og LO, lød det fra Karen Holte.

Inspiration til nyt projekt
Socialpædagogernes næstformand Marie Sonne introducerede de fremmødte for et helt nyt projekt, ’Vi er Socialpædagogerne’, som bliver en del af Socialpædagogernes kongres i midten af november.

– Projektet, som jeg håber, bliver vedtaget på kongressen i november, skal bidrage til to ting: Det skal give os ny viden om, hvad der skaber værdi for vores medlemmer og gøre os som forbund mere klar på, hvordan vi engagerer medlemmer. Og så skal det bidrage til, at vi kan afprøve nye forskellige indsatser over for vores medlemmer. Så jeg håber, at vi med projektet kommer til at åbne nye kapitler i Socialpædagogernes historie, lød det fra Marie Sonne.

Og så fik deltagerne ellers lov til at tyvstarte på projekt ’Vi er Socialpædagogerne’. Rundt om ved bordene skulle man hver især svare på syv forskellige spørgsmål som fx:

  • Hvis Socialpædagogerne lukkede i morgen, ville jeg mest af alt savne…
  • Hvis jeg kunne ændre én ting hos Socialpædagogerne, ville jeg…

Mange bud på fremtidens forbund
Sidst på aftenen blev der samlet op på de mange diskussioner og bidrag - og fra talerstolen lød bl.a. følgende bud på, hvordan forbundet kommer tættere på medlemmerne:

  • Mange medlemmer efterlyser kommunale, lokale, nærværende og tværfaglige aktiviteter. Vi er på mange arbejdspladser organiseret i flere forskellige fagforeninger - men vi har jo samme mål.
  • Forbundet skal have en yngre profil og tænke mere i aktiviteter, der kan engagere og tiltrække de mange yngre medlemmer.
  • Rabatter på fitnesscentre, gode sundhedstilbud, gratis supervision og psykologisk rådgivning - og måske kunne forbundet understøtte en uddannelse af mentorer, hvor man kobler en erfaren med en helt nyuddannet socialpædagog?
  • Formandsskabsperioden skal begrænses til to eller tre perioder - og der skal være hurtigere kommandoveje fra marken, over kredskontoret og til forbundet.

Alle bidrag fra generalforsamlingen kommer til at indgå i det fremtidige arbejde med ’Vi er Socialpædagogerne’.

Bliv medlem