Gå til indhold

GF Storstrøm

Socialpædagoger under pres i Storstrøm

Besparelser og manglende balance mellem ressourcer og arbejdsopgaver presser socialpædagogerne i Kreds Storstrøm. Stress bør anerkendes som en arbejdsskade på linje med en brækket arm, lød det fra et medlem på kredsgeneralforsamlingen

6. september 2018

Artikel
medlemmer-storstøm.gif

Forfatter: Marie Dissing Sandahl

Foto: Marie Sandahl

Økonomien er presset, og det har negative konsekvenser for socialpædagogernes arbejdsmiljø. Sådan lød status på det socialpædagogiske arbejdsmarked blandt andet, da Socialpædagogernes Storstrøms-kreds holdt generalforsamling tirsdag den 4. september. 

- Igen kan vi konstatere, at vores arbejdsområde er udsat for ekstremt hårdt pres. Der er en vilje til at løse udfordringerne, men det kan til tider godt se ud som om, den gode vilje drukner i diskussioner om økonomi og effektviseringer. Det betyder, at gode tilbud, der giver borgerne indhold i livet, desværre bliver lukket, fortalte kredsformand Lisbeth Schou.

Og det er ikke bare borgerne, der må holde for:

- Vi får rigtig mange henvendelser fra medlemmerne om arbejdsmiljø. Det er vold, mobning, samarbejdsproblemer, nedskæringer og manglende balance mellem krav og ressourcer, der slår igennem på arbejdsmiljøet på arbejdspladserne, fortalte Tina Hansen, der er faglig sekretær.

Fokus på arbejdsmiljø
Der har derfor været ekstra fokus på arbejdsmiljøet hos Socialpædagogerne Storstrøm, og det fortsætter i fremtiden, var løftet til medlemmerne. Samtidig sikrer kredsen både faglig støtte og opbakning til kredsens 51 tillidsrepræsentanter.

Samtidig bør der arbejdes for, at stress – som kan være udløst af dårligt arbejdsmiljø – anerkendes som en arbejdsskade på niveau med de fysiske, for det er et udbredt problem blandt kollegerne, lød det fra Klaus Birk Hansen, der er socialpædagog og medlem af kredsens bestyrelse.

- For nogle ulykker sker i slow motion. Men stress bliver ikke anerkendt som arbejdsskade. Og vi har rigtig mange kollegaer, der er syge. Så vi bør også arbejde for, at arbejdsskader i slow motion skal anerkendes som arbejdsskader, lød opfordringen fra til at tage med videre både lokalt og centralt i forbundet.

Cirka 3.000 medlemmer
51 tillidsrepræsentanter
75 arbejdsmiljørepræsenter
Arbejdspladser i: Region Sjælland, Faxe kommune, Guldborgsund kommune, Lolland kommune, Næstved kommune, Stevns kommune og Vordingborg

Nye muligheder for socialpædagoger spirer frem

Socialpædagoger finder nye veje i deres arbejdsliv. I Socialpædagogerne Storstrøm findes der nu socialpædagoger ansat som graver, i zoologisk have og i et byggefirma som mentor for lærlinge og elever.

Bliv medlem