Gå til indhold

Anerkendelse

Pris til idrætsprojekt

Socialpædagogernes kreds Midtsjælland hædrer et lokalt idrætsprojekt, hvor mennesker med funktionsnedsættelser uddannes som idrætsinstruktører i fx specialbørnehaver

18. september 2018

Artikel
glade-prisvindere-webformat.jpg

Forfatter: Maria Rørbæk

Foto: Socialpædagogerne

Det var en rørt leder af den alternative arbejdsplads Café Ingeborg i Ringsted, Anne Woergaard Mikkelsen, der på generalforsamlingen i Socialpædagogernes kreds Midtsjælland modtog en pris for cafeens Idrætsprojekt. Et projekt, hvor mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser uddannes til idrætsinstruktører. 
- Jeg har været med i socialpædagogisk arbejde i 32 år, og det er altså første gang, jeg modtager en pris, sagde hun med blanke øjne.
Hvert år uddeler Socialpædagogerne Midtsjælland Torben Jensen-prisen, der har fået sit navn efter forbundets første kasserer. Prisen på 10.000 kr. gives til et eller flere medlemmer, der med kredsformand Jan Viums ord ’i et arbejdsprojekt i alle forhold har arbejdet med ordentlighed.’
På Idrætsprojektet har Café Ingeborg i samarbejde med støtte- og aktivitetscentret i Ringsted uddannet 30 idrætsinstruktører, der skaber rammer for motion og bevægelse på fx sociale tilbud og en specialbørnehave.

Giver i stedet for at modtage
Under prisoverrækkelsen lagde Jan Vium vægt på, at projektets kompetenceudvikling gør det muligt at flytte sig fra at være et menneske,  som andre skal give noget til – til at være et menneske som selv er den, der giver noget til andre.
- Men det stopper ikke her for idrætsprojektet er også med til at præge den pædagogfaglige udvikling ved at tage ud og undervise på professionshøjskolerne. Formålet med det er selvfølgelig at vende det hele på hovedet og vise, at de mennesker, de kommende pædagoger skal ud og arbejde for, faktisk er nogen, man skal have respekt for og tage alvorligt.
Projektet er også blevet portrætteret i TV2 Øst, og her sætter Anne Woergaard Mikkelsen ord på værdien:
- Man dyrker motion for at kunne give det til nogle andre – og samtidig får man også rørt sig selv. Så man får ligesom slået to fluer med et smæk.
Idrætsprojektet i Ringsted er skabt i samarbejde med Idrætsprojektet i København.

Forbundsformanden besøgte Café Ingeborg

Som led i en rundtur til en række socialpædagogiske arbejdspladser gæstede forbundsformand Benny Andersen Café Ingeborg. 
Læs artiklen her.  

Bliv medlem