Gå til indhold

Politik

Pædagogstuderende kommer i Folketinget

Et af Socialpædagogernes medlemmer, 27-årige Rasmus Vestergaard Madsen fra Enhedslisten, indtræder i dag i Folketinget som barselsvikar. Han vil bl.a. sætte fokus på at få flere uddannede pædagoger på private opholdssteder

6. september 2018

Artikel
RasmusVestergaardMadsen_pressefoto.jpg

Forfatter: Maria Rørbæk

Pædagogikbøgerne bliver skiftet ud med beslutningsforslag, når pædagogstuderende Rasmus Vestergaard Madsen torsdag den 6. september indtræder i Folketinget som barselsvikar for Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten.

Rasmus Vestergaard Madsen er medlem af Socialpædagogerne og i Folketinget skal han blandt andet overtage ordførerskabet på socialområdet. Han ønsker at sætte særligt fokus på behovet for uddannede pædagoger.

'Vores formand Benny har været ude og kræve, at der skal være et lovbestemt krav om uddannet pædagogiske personale på de private opholdssteder. Jeg vil som det første tage fat her og holde et skarpt øje på om ministeren reelt gør noget ved problemet. For det er simpelthen forrykt, at de børn og unge som har allermest brug for samfundets hjælp ikke er garanteret kvalificeret og uddannet pædagogisk personale,' siger han.

Læs mere om Rasmus Vestergaard Madsen 

Under vikariatet tager Rasmus Vestergaard Madsen en pause fra studierne på VIA University College i Aarhus.

Enhedslistens Stine Brix går også på barsel til jul, og med mindre valget kommer inden da, bliver hun også afløst af en socialpædagog, nemlig Peder Hvelplund, der arbejder med psykisk syge misbrugere.

Bliv medlem