Gå til indhold

Temamøder

Find ind til Livskraften

To temamøder sætter fokus på arbejdet med borgernes drømme som udgangspunkt, sådan som det er foldet ud i stort projekt i Aalborg

9. juli 2018

Artikel
boegeskobgaard-RB.jpg

Forfatter: Jens Nielsen

Foto: Rasmus Baaner

Den gælder sådan set for alle, den her definition: ’Livskvalitet er at føle sig betydningsfuld i eget og andres liv i en tilværelse, der er værd at leve for mig’. Den gælder selvfølgelig også for borgere med funktionsnedsættelser, og sætningen er da også udgangspunktet for arbejdet med projekt Livskraft, der gennem de sidste par år er blevet udbredt til alle Aalborg Kommunes tilbud på handicapområdet.

Du har måske allerede læst om projektet i fagbladet? Artiklerne om Aksel, hans botilbud i Vester Hassing og Aksels frivillige hundelufter-ven fik sidste år stor opmærksomhed fra bl.a. socialministerens side

Nu har du chancen for at få høre mere om hele Livskraft-projektet:

I september afholder Fagligt selskab om mennesker med kognitive og kommunikative funktionsnedsættelser nemlig to temamøde to forskellige steder i landet med Livskraft på menuen.

Her vil Ann Kinly Klinge, udviklingskoordinator for projektet, fortælle om arbejdet med at føre de gode tanker ud i livet: Livskraft involverer alle de ca. 600 borgere med funktionsnedsættelser i kommunen, så der er tale om en bred målgruppe af borgere, og målet er da også en indsats, der går på tværs af tilbud og fagligheder.

Erfaringerne fra de to års arbejde med projektet er gode: Mødet mellem den enkeltes drømme og det gode fællesskab får borgerne til at vokse og blomstre. Men det har også stillet nye krav til socialpædagogerne:

– Det er et paradigmeskifte, hvor vi går fra, at pædagogen definerer opgaven og målene omkring borgeren med udgangspunkt i den enkeltes behov, til i højere grad at tage udgangspunkt i den enkelte borgers drømme og motivation. Den tilgang til opgaven sætter fagligheden i spil på en helt ny måde, fortalte Hanne Lindholm Sørensen, assisterende leder på botilbuddet i Vester Hassing, således til fagbladet i forbindelse med ovennævnte artikler.

Temamøderne finder sted i Aalborg d. 17. september og i Hillerød d. 19. september, begge dage kl. 16-18. Det er gratis at deltage, og møderne er åbne for alle medlemmer af Socialpædagogerne. 

Læs mere om møderne og tilmeld dig her 

Læs artiklerne om Livskraft i fagbladet her

Bliv medlem