Gå til indhold

Konference

Social rehabilitering i fokus

Der er politisk stor opmærksomhed på rehabiliteringsområdet – til oktober sætter stor konference den socialpolitiske side af emnet under lup

25. juni 2018

Artikel
Pixabay.com_Hospice_B.jpg

Forfatter: Jens Nielsen

Foto: pixabay.com

’Mulighedslighed kræver styrkelse af den rehabiliterende tilgang baseret på høj faglighed’. Sådan lyder en konstatering i præsentationen af den første taler på Rehabiliteringsforum Danmarks store årskonference, der holdes 31. oktober. Taleren er formand for Socialpolitisk Forening Knud Aarup, og konferencen stiller med sit navn spørgsmålet: En rød tråd i velfærden? Og den vil forsøge at give et billede af ’rehabiliteringstænkningens aktuelle gennemslagskraft på socialområdet’.

Knud Aarup vil i sit indlæg gå i rette med presset på social- og sundhedsområdet og tillige spørge, ’hvordan Danmark igen bliver et land, hvor mennesker med handicap, psykisk sårbarhed og sociale problemer får støtte til både at være dem, de er, og blive til det, de har mulighed for?’.

Dagen fortsætter med indlæg, der kredser om bl.a. dilemmaer i mødet med socialt udsatte borgere og om de store linjer for fremtidens vidensarbejde på socialområdet.

Og så bliver der ikke mindst mulighed for at vælge mellem 14 sessioner, der bl.a. vil give eksempler på god socialpædagogisk praksis.

Fx vil medarbejdere fra Bo- og rehabiliteringstilbuddet Orion fortælle om deres arbejde med, ’som har rigtig mange erfaringer med tilbud og indsatser, som ikke er lykkedes’: ’Når de kommer her, er drømmene ofte gemt langt væk, og de ønsker måske bare et sted, hvor de kan få lov at være (i fred). Så kan rehabiliteringsopgaven næsten opleves som noget ’fordækt’, lyder det i præsentationen fra Orion.

I en helt anden boldgade fortæller medarbejder fra Bo- Rehabiliterings og Aktivitetstilbuddet Tagdækkervej om at arbejde med Virtual Reality som rehabiliteringsredskab.

Endelig har konferencen også en stor udstilling, hvor organisationer og institutioner præsenterer sidste nyt inden for velfærdsteknologi og rehabilitering.

Socialpædagogernes næstformand Marie Sonne sidder i Rehabiliteringsforums bestyrelse, og forbundet har også har finger med i spillet i planlægningen af årets konference.

Læs mere om konferencen her

Bliv medlem