Gå til indhold

Trio

Plads til mang­foldighed

De er en krumtap på arbejdspladsen, TRIO’en bestående af leder, TR og AMR. Her kan du møde et TRIO-medlem og læse, hvad der driver hende i det daglige

18. juni 2018

Artikel

Forfatter: Kit Lindhardt

Hvorfor blev du tillidsrepræsentant?

Hende, som var TR før mig, skulle gå af. Så var der forskellige kolleger, der prikkede til mig. Egentlig vidste jeg ikke rigtig, hvad det var at være tillidsrepræsentant, men når nu der blev prikket til mig, blev jeg nødt til at undersøge sagen. Jeg syntes faktisk, at det lød rigtig spændende – det med at være bindeleddet mellem Socialpædagogerne, kollegerne og leder og være med til at styrke de faglige fællesskaber.

Hvordan synes du, du kan gøre en forskel i hverdagen som tillidsrepræsentant?

Grundlæggende kan jeg gøre en forskel ved at være medlemmernes advokat. Fx ved at tjekke kollegernes lønsedler for fejl. Jeg bringer også min rolle i spil i TRIO-samarbejdet, hvor vi bl.a. snakker trivsel og arbejdsmiljø, og så sætter jeg en stor ære i at være tilgængelig og til at få fat på. Jeg vil også rigtig gerne være en, der er med til at skabe de gode faglige fællesskaber, hvor der er plads til mangfoldigheden. Vi er en blandet flok, selvom vi har samme faglige baggrund. Vi har mange forskellige kompetencer, og nogle ved mere om noget end andre. Jeg synes, det er rigtig fedt, hvis man kan bringe det ind i nogle faglige fællesskaber, så vi får mere glæde af hinandens viden. 

Hvad er det vigtigste, du har oplevet, og som måske har ændret dig som tillidsrepræsentant?

Jeg synes, at alle de små erfaringer, jeg gør mig hele tiden, er med til at modne mig som TR. Men det har været noget helt særligt med hele forløbet omkring OK 2018, hvor jeg virkelig har været på hårdt arbejde som TR. Det har været en vildt spændende proces – både fordi jeg finder det fagpolitiske enormt interessant, og jeg kan rigtig godt lide det sammenhold og den solidaritet, der kom ud af det.

Jeg tog til TR-stormøder og andre OK-arrangementer for at være så meget på forkant som muligt, så jeg kunne opdatere og engagere mine kolleger. Jeg holdt selv et møde, hvor stort set alle mine kolleger dukkede op. Det var ret overvældende. Hele det forløb har jo gjort, at hvis jeg er TR næste gang, der skal forhandles overenskomst, så ved jeg nok lidt mere om hele spillet omkring forhandlingerne, forarbejdet osv., end jeg har vidst denne gang.

Hvad er det sidste, du har grinet af?

Jeg grinede faktisk af mig selv i går, da jeg skulle flyve hjem til Bornholm fra Fyn, for jeg har en ufattelig flyskræk. Da jeg var landet solidt på jorden igen, kunne jeg ikke lade være med at grine af, hvor fjollet det er, at jeg sidder og hyperventilerer i 35 minutter, selvom jeg godt ved, at det hele jo ender godt.

 

 


 

Blå Bog

Helle Rottbøll, 42 år

Stilling og arbejdsplads: Hjemmevejleder på Vennepunktet, Bornholm.

Tillidsrepræsentant siden sommeren 2016. 

Bliv medlem