Gå til indhold

ferietillæg

Har du penge til gode?

Som familieplejer er du omfattet af ferieloven. Det indebærer blandt andet, at du har ret til et såkaldt ferietillæg. Din ret til ferietillæg er uafhængig af, om du holder ferie med eller uden dine plejebørn.

14. juni 2018

Artikel

Ferietillægget er 1 pct. af den løn, du fik i optjeningsåret. Det vil sige 1 pct. af hele lønnen i kalenderåret 2017. Ferietillægget skal udbetales i takt med, at ferien afholdes. De fleste kommuner vælger at udbetale hele ferietillægget med april- eller majlønnen.

Socialpædagogerne er i forbindelse med en konkret sag fra Københavns Kommune blevet opmærksom på, at en plejemor ikke havde modtaget ferietillægget. Så tjek din lønseddel fra april eller maj og se, om du har fået tillægget. Hvis du ikke har fået dit ferietillæg, kan du rette henvendelse til din kreds og få hjælp.

Læs mere om ferie i Familieplejernes håndbog 'Værd at vide' på side 25 

Bliv medlem