Gå til indhold

PERSONDATAFORORDNING

Til TR om persondataforordningen

Du har måske hørt om de nye regler om personlige data, der træder i kraft fra 25. maj med EU’s nye persondataforordning? Sammen med LO vil Socialpædagogerne sørge for, at forbundets ansatte klædes på til at støtte dig som TR. Læs mere her.

16. maj 2018

Artikel
Bigdata_1128x600.jpg

Måske har I på arbejdspladspladsen allerede styr på de nye regler om håndtering af persondata, som træder i kraft 25. maj. Eller måske er I på vej til at få det? Ansvaret for at indføre reglerne i det daglige arbejde påhviler først og fremmest ledelsen, men de nye regler har også nogle konsekvenser, du som TR bør kende.

Det handler fx om de tilfælde, hvor reglerne får betydning i ansættelsesretlige spørgsmål. Men her afventer Socialpædagogerne fortsat den vejledning fra Datatilsynet, der bærer det mundrette navn ’Databeskyttelse på det ansættelsesretlige område’, og som vil sætte rammerne for, hvordan du skal agere som TR – og for hvordan vi kan rådgive dig.

Dataforordningen vil også blive et særskilt punkt på den nye TR-uddannelse, ligesom Socialpædagogerne i samarbejde med LO sørger for, at forbundets ansatte bliver klædt på til at støtte dig som TR. Men begge disse indsatser afventer også vejledningen fra Datatilsynet.

Du kan i det kommende nummer af Socialpædagogen læse, hvordan man på Socialpædagogisk Center i Næstved har forberedt sig på indførelsen af de nye regler – og se de helt konkrete indsatsområder, man har kastet sig over.

I vil blive orienteret, så snart vejledningen fra Datatilsynet er klar. 

Bliv medlem