Gå til indhold

OK 2018

Socialpædagoger: Derfor stemmer vi

En række forskellige socialpædagoger fra hele landet er ikke i tvivl om, hvorfor alle bør bruge deres ret til at stemme til OK-afstemningen. ’Det virker lidt fladt, hvis vi ikke står sammen om det her’, lyder det fra en af dem

23. maj 2018

Artikel
Coverbillede urafstemning.jpg

Forfatter: Kit Lindhardt

Foto: Socialpædagogerne

Har du svært ved at se meningen med, at man som medlem skal bruge tid på at tage sit NemID frem og stemme om de nye overenskomster? Så læs med her, hvor en række tillidsrepræsentanter fortæller, hvorfor de mener, man bør bruge sin stemmeret.

Signalerer stærkt sammenhold

Lisbeth Eriksen, Center for beskyttet beskæftigelse, Vejle og Give:

Jeg synes, det er vigtigt, at vi signalerer, at vi har et stærkt sammenhold, og at vi ikke er ligeglade med tingene. Vi skal stemme for at bakke op om de forhandlinger, der har været, hvor vi har vist, at vi kan stå sammen og skabe nogle resultateter. Selvom man måske umiddelbart tænker ja, selvfølgelig, så vis det ved at sætte et kryds. Det viser, at man engagerer sig i fagbevægelsen og i sin arbejdsplads og sine arbejdsvilkår.

Brug retten til at blive hørt

Nick Vågeholdt Christensen, Værkstedet i Aarhus Kommune:

– Jeg synes absolut, det er vores pligt, at når vi får præsenteret et resultat, så skal vi vurdere, om det er noget, vi kan arbejde videre med de næste tre år, og om det er noget, vi kan stå sammen om. Jeg håber, at mit bagland får en høj stemmeprocent. Det er vigtigt, når man tænker på den demokratiske ret, vi har til at blive hørt. Vi har en ret til at sige, om vi er for eller imod. Så den skal vi bruge.

For at anerkende aftalerne

Henrik Dam Learnus, familiecentret i Randers Kommune:

– Det er vigtigt at vise, at vi synes, det er de rigtige valg, der er truffet. Det er rart for forhandlerne at se, at der er opbakning til resultaterne. Det sender også et signal til arbejdsgiverne om, at vi har et fælles mål og støtter op om det, der er opnået.

Opbakning til fagbevægelsen

Charlotte Vang, hjemmevejleder i Lyngby-Taarbæk Kommune:

– Det er jo for os alle sammen, at de sidder der og forhandler, så det skal vi støtte op om. 
Det er vigtigt at give vores opbakning til, at vi har en fagbevægelse, som forhandler vores rettigheder hvert tredje år. Og det kan vi gøre ved at stemme om det resultat, som de har kæmpet for i løbet af de sidste par måneder.

Vi er det værd

Ib Flemming Hansen, Socialpædagogisk Center i Rudersdal Kommune:

– Vi bliver nødt til at være med i fællesskabet og stemme. Det er vigtigt, at vi viser udadtil, til vores arbejdsgivere, at vi mener det her. Vi ville have den løn, og vi er det værd.

Et klart signal

Christian Bugge, Nordbyen i Århus:

– Det handler om at sende et klart signal om, at vi er enige om det her. Så det gælder om, at der er så mange som muligt, der støtter op om aftalerne. Men jeg vil anbefale alle mine medlemmer at stemme, uanset hvad de stemmer.

Få stemmer virker ikke

Susanne Søndergaard, CSV Sydfyn:

– Det virker ikke, hvis vi kun er få, der stemmer. Det virker lidt fladt, hvis vi ikke står sammen om det her. Jeg tænker, at vi skal være den arbejdsplads med den højeste stemmeprocent. Vi er så også kun 11 – de skal i hvert fald alle sammen stemme. Selvfølgelig skal vi stemme om det, som er blevet forhandlet, og som er rigtig godt.

Bliv medlem