Gå til indhold

konference

Faglige vitaminer til familieplejerne

I løbet af to dage sætter Socialpædagogerne fokus på familieplejerne. Faglig inspiration, ny viden og erfaringsudveksling er nøgleordene, når Socialpædagogerne holder landsdækkende familieplejekonference i Middelfart

28. maj 2018

Artikel
faglige-vitaminer.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Socialpædagogerne

Kl 10 tirsdag skydes to inspirerende dage i gang, hvor familieplejere fra hele landet mødes til Socialpædagogernes familieplejekonference. Programmet er spækket med inspirerende workshops og oplæg, som kan gøre deltagerne endnu klogere på rollen som plejeforældre.

På en af konferencens workshops kan du fx få inspiration til, hvordan du motiverer dit plejebarn til at opnå faglige succesoplevelser, og hvordan du kan støtte dit plejebarn i at tro på sig i skolen. Lær for Livets learning camps deler deres erfaringer med, hvordan man styrker barnets skoletrivsel og støtter op om barnets læring og livsduelighed.

Mentalisering, livshistorier og neuropædagogik
Vi skal også omkring de nyeste faglige metoder på området, fx mentalisering, som er et brugbart værktøj, når du skal samarbejde med barnet biologiske forældre og om livshistorier som metode.

– Vores mål for konferencen er, at deltagerne får fyldt på tanken med faglig ballast og får inspiration til, hvordan de kan arbejde pædagogisk med deres plejebørn i det daglige, siger Socialpædagogernes næstformand Verne Pedersen.

Hun peger på, at den opgave, som familieplejere løser i dag, er meget kompleks og stiller store krav til plejefamilien:

– Efterspørgslen på faglig opkvalificering er udbredt. Vores familieplejere har brug for al den kompetenceudvikling de kan få. Derfor bidrager vi også med, at de får faglige input og opkvalificering til den meget specialiserede opgave, som ligger hos familieplejerne i dag.

På konferencen bliver der også lejlighed til at få indsigt i hjernens krinkelkroge og få en forklaring på, hvad psykologen Ann E. Knudsen mener, når hun siger, at man som familieplejer i nogle situationer skal agere barnets pandelapper.

Et socialt pusterum
Udover den faglige inspiration giver konferencen også rig lejlighed til at netværke og mødes med familieplejere på tværs af landet.

– Som familieplejer arbejder man meget alene, og derfor har man brug for at møde andre og udveksle erfaringer med andre i samme situation. Sådan to dage giver også et pusterum i en travl hverdag, hvor man kan tale med ligestillede som ved præcis, hvad livet som plejefamilie indebærer, siger Verne Pedersen.

Se programmet for konferencen

Hvis du ikke har mulighed for at deltage i konferencen, men er nysgerrig efter at vide hvordan det gik, kan du læse mere, når vi følger op på arrangementet i det kommende nummer af Nyhedsbrev for familieplejere.

Bliv medlem