Gå til indhold

OK 2018

TR: Nu kan det være nok

Medarbejderne på Botilbuddene Midgården og Maglehøj i Halsnæs er med på, at nok er nok, fortæller tillidsrepræsentant og socialpædagog Benny Nielsen, der sammen med kollegerne har rustet sig til at nedlægge arbejdet

10. april 2018

Artikel
NLP_benny-nielsenB.jpg

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Nils Lund Pedersen

Da Socialpædagogerne interviewer ham, er der mindst tre uger til, at den varslede storkonflikt kan bryde ud. Men allerede der midt i marts efterspørger tillidsrepræsentant Benny Nielsens kolleger t-shirts og OK-klistermærker med teksten ‘En løsning for alle’. Og de vil have flyers, hvor man sort på hvidt kan se, at socialpædagoger siger ja til reallønsfremgang og nej til kriseoverenskomst.

– Nu skal vi vise flaget og holde fast, siger Benny Nielsen, der arbejder på Botilbuddene i Halsnæs.

Han har været tillidsrepræsentant siden overenskomstforhandlingerne i 2008. Og han oplevede, hvordan Socialpædagogerne som mange andre forbund måtte sige ja til minimumsoverenskomster i både 2011, 2013 og 2015 på grund af den økonomiske krise. Men nu, hvor krisen er ovre, er det på tide at få en del af kagen, som han udtrykker han.

– Siden januar har jeg været rundt og snakke med mange af de i alt 80 kollegaer, som arbejder i Botilbuddene. De synes alle, det er på tide, at vi får mere i løn. Ellers må vi stå sammen og strejke, var responsen fra dem, siger han.

Nu kan det være nok

I slutningen af februar brød forhandlingerne om en ny overenskomst på det offentlige område sammen, og mange forbund – herunder Socialpædagogerne – varslede konflikt.

Som medlem af Kreds Nordsjællands kredsbestyrelse var Benny Nielsen med til at vælge hvilke arbejdspladser, der skulle udtages til konflikt, og han pegede bl.a. på sin egen. Her kender han medlemmerne godt og ved, at de vil stå fast på en en reallønsfremgang, som er parallel med lønudviklingen i den private sektor.

Og Benny Nielsen stiller sig på præcis samme side som sine kolleger.

– Vi har ikke fået en ordentlig lønfremgang siden 2008. Derfor har vi det sådan, at nu kan det være nok. Det at arbejde med mennesker med så komplicerede problematikker, som vi gør, det er et enormt krævende arbejde, der burde anerkendes langt mere – bl.a. via lønnen, siger han.

Socialpædagogernes arbejde skal anderkendes, hvis vi fortsat skal kunne tiltrække kompetente medarbejdere med en høj faglighed. Derfor håber jeg virkelig, at vi vinder det her slag, for det er der brug for

Benny Nielsen, TR, Halsnæs

Høj faglighed i fremtiden

Benny Nielsen og kollegerne arbejder med voksne med betydelig og varigt nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne, der har brug for hjælp og støtte for at klare hverdagen. Det er et arbejde, der kræver meget af ham som person, fortæller han.

– I det arbejde er jeg hele tiden nødt til at reflektere over, hvad jeg gør, og om jeg kunne eller skulle have handlet anderledes. Så jeg arbejder hele tiden med mig selv, fordi netop min adfærd kan udløse problemskabende adfærd hos borgeren, siger han.

Belønningen er, når en borger efter fem års relationsarbejde kommer og siger: ‘Jeg er ked af det’ og viser det med gråd i stedet for at slå på verden.

– Så har jeg gjort en forskel. Socialpædagogernes arbejde skal anerkendes, hvis vi fortsat skal kunne tiltrække kompetente medarbejdere med en høj faglighed. Derfor håber jeg virkelig, at vi vinder det her slag, for det er der brug for, siger han. 

Bliv medlem