Gå til indhold

OK 2018

Socialpædagog­erne anbefaler at udskyde konflikten igen

Parterne på det kommunale område er så tæt på at lande en aftale, at det vil give rigtig god mening at udskyde konflikten to uger mere. Det mener LO-forbundene. 'En aftale er inden for rækkevidde', siger Socialpædagogernes formand

16. april 2018

Artikel
Kreditering-Philip-Davali_Forligsinstitutionen.jpg

Forfatter: Kit Lindhardt

Foto: Philip Davali

– Arbejdsgiverne har bevæget sig så meget, at det efter min bedste overbevisning bør være muligt at lave en aftale, som gør, at vi får opfyldt vores krav.

Sådan lyder det fra Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, som sammen med de øvrige LO-forbund derfor anbefaler endnu en udskydelse af konflikten.

Forhandlerne på det kommunale område har mandag morgen forladt forhandlingerne efter over 21 timer i Forligsinstitutionen. Tirsdag 17. april er der frist for at indgå en aftale inden for den første udsættelse af konflikten.

Ifølge Benny Andersen kan det måske blive svært at nå til enighed i løbet af de næste 24 timer. Men parterne er så tæt på hinanden i de centrale spørgsmål nu, at det ville være en skam ikke at give forhandlerne en sidste chance til at rykke sig det sidste stykke, mener han:

– Kan vi lave en aftale, som opfylder vores krav, så er det det bedste for alle parter. Det er det bedste for vores medlemmer, for danskerne og for den danske model. En forhandlet løsning er i alles interesse, og derfor anbefaler jeg, at vi udskyder konflikten, siger han.

Strejken var oprindeligt varslet til at begynde 4. april, og lockouten var varslet til 10. april. Men kort før påske valgte forligskvinden at udsætte konflikten med to uger for at få mere tid til at lande en aftale om en ny overenskomst på det offentlige område. De to uger er gået tirsdag.

Men forligskvinden har mulighed for at forlænge konflikten i yderligere 14 dage, hvis hun vurderer, at der er skred nok i forhandlingerne til, at parterne kan nå til enighed inden for den næste frist.

Forligskvinden kan også konstatere sammenbrud i forhandlingerne. Det vil betyde, at konflikten bryder ud fem dage senere.

Kl. 10 mandag formiddag er de regionale forhandlere indkaldt til forhandlinger, og mandag eftermiddag kl. 17 mødes forhandlerne på statens område.

Bliv medlem