Gå til indhold

ok 2018

Socialpædagoger indtager debatspalterne

Flere tillidsrepræsentanter har haft problemer med at få vagtplanerne for et nødberedskab til at gå op, fordi den daglige bemanding knap nok svarer til et nødberedskab. Tre af dem er så forargede over tilstandene, at de har skrevet et debatindlæg

20. april 2018

Artikel
roede_fanerB.jpg

Forfatter: Lea Holtze

Fredag den 13. april kom det frem, at flere tillidsrepræsentanter på socialpædagogiske arbejdspladser har haft store problemer med at få vagtplanen for nødberedskabet under en eventuel konflikt til at gå op. Enten fordi et stort antal vikarer ikke må regnes med, eller fordi den daglige bemanding knap nok svarer til et nødberedskab – på trods af at et nødberedskab kun akkurat skal sikre, at der tages hånd om livsvigtige og uopsættelige opgaver.

I Herning Kommune er konsekvensen, at socialpædagoger på seks arbejdspladser helt undtages af konflikten, fordi Socialpædagogerne vurderer, at det ville være uforsvarligt. Afsløringen af de knappe personaleressourcer er så bekymrende, at det har fået tre tillidsrepræsentanter i kommunen, Helle Petersen, Jeanne Holm Arnoldsen og Lene Andersen, til tasterne.

’Vi mener ikke, det er anstændigt og værdigt for mennesker, der har et særligt behov for pædagogisk støtte. Vi arbejder med de mest udsatte borgere i landet, og så byder vi dem så lidt støtte,’ skriver de i et debatindlæg Herning Folkeblad.

Hvis der ikke sættes ind rettidigt med støtte tilpasset den enkelte, så risikerer vi altså som samfund at sende store befolkningsgrupper ud over kanten.

Helle Petersen, Jeanne Holm Arnoldsen og Lene Andersen

Ud over kanten
Det er ikke alene hovedrystende, at den daglige bemanding knap nok svarer til et nødberedskab, fortsætter Helle Petersen, Jeanne Holm Arnoldsen og Lene Andersen. Det kan også blive dyrt for samfundet, mener de tre tillidsrepræsentanter.

’For hvis der ikke sættes ind rettidigt med støtte tilpasset den enkelte, så risikerer vi altså som samfund at sende store befolkningsgrupper ud over kanten. Dét er dyrt for os alle sammen, og det er ikke et lokalt problem,’ skriver de.

Helle Petersen, Jeanne Holm Arnoldsen og Lene Andersen mener nu, at man bør drøfte, om de ressourcer, der er afsat til området i dag, overhovedet giver mulighed for udvikling, eller om der alene er tale om ’opbevaring’ af borgerne.

’Vi ved godt, hvad Socialpædagogerne ønsker!’ slutter de.

Læs hele debatindlægget her.

Bliv medlem