Gå til indhold

OK 2018

OK-forhandlinger på pause efter weekend-maraton

Sent søndag valgte forligskvinden at sætte overenskomstforhandlingerne på pause. Forhandlinger på det statslige område fortsætter mandag eftermiddag, mens resten genoptages tirsdag. Socialpædagogernes formand håber på et snarligt resultat

23. april 2018

Artikel
Hjerte_forligs.jpg

Forfatter: Kit Lindhardt

Foto: Socialpædagogerne

Over weekenden har forhandlingerne om en ny overenskomst på det offentlige område kun været afbrudt af få timers sovepauser. Alligevel er møderne i Forligsinstitutionen i København endnu ikke endt i hverken resultat eller sammenbrud.

Sent søndag aften blev alle forhandlerne sendt hjem, og modsat de andre dage blev de ikke bedt om at komme tilbage få timer senere. Forhandlerne på det statslige område skal først møde op mandag kl. 14, mens parterne på det kommunale og regionale område kan holde fri indtil tirsdag, hvor de skal mødes kl. 10.

Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, håber og tror, at invitationen til nye forhandlinger er et tegn på, at det stadig kan lykkes at lande et resultat inden for fristen.

– Jeg synes naturligvis, at det er godt, at vi skal mødes igen. Det må betyde, at forligskvinden vurderer, at vi er kommet tættere på hinanden i løbet af weekenden, og at der er en chance for, at vi kan lande den aftale, som giver de resultater, vi har kæmpet for i så lang tid.

– Nu håber jeg, at vi kommer i mål. Måske ikke lige tirsdag, men i hvert fald en af de nærmeste dage, siger Benny Andersen i en video, han lagde på sin facebookside efter forhandlingerne søndag aften.

Forligskvinden Mette Christensen valgte i sidste uge at udsætte den varslede strejke og lockout med yderligere to uger for at få mere tid til at lande en forhandlet aftale mellem parterne i det offentlige.

Den nye frist for at nå til et resultat er 1. maj. 

Du kan følge forbundsformand Benny Andersen på Facebook, hvor han jævnligt lægger opdateringer om forhandlingerne ud. Følg dette link til hans side.

Bliv medlem