Gå til indhold

OK 2018

Forligsmand udsætter konflikt i to uger

Forligsmand Mette Christensen udsatte tidligt onsdag morgen konflikten i to uger. Socialpædagogernes formand er glad for, at der nu gøres et sidste forsøg på at nå en forhandlet løsning.

18. april 2018

Artikel
IMG_2185.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Socialpædagogerne

Efter en lang nat ved forhandlingsbordet valgte forligsmanden tidligt onsdag morgen at udsætte konflikten i to uger. Udsættelsen kom efter et langvarigt forløb natten til onsdag, efter at fristen egentlig var udløbet ved midnat.

– Jeg har været i Forligsinstitutionen de sidste 20 timer. Vi har kæmpet og kæmpet for at nå en løsning, men vi er ikke i mål endnu. Derfor er jeg rigtig glad for, at forligskvinden nu har valgt at udsætte konflikten i 14 dage mere. Det betyder, at vi får en ny chance, og jeg håber oprigtigt talt, at det ender med et resultat, hvor vi får vores krav opfyldt, lød det fra Socialpædagogernes formand Benny Andersen umiddelbart efter, at parterne blev sendt hjem efter nattens forhandlinger.

Tag tandbørsten med næste gang

Forligsmandsloven åbner mulighed for to udsættelser, og den anden er hermed også taget i brug. Den anden udsættelse har samme vilkår som den første, nemlig at strejke eller lockout kan træde i kraft på femtedagen efter udløbet af fristen. Det vil sige, at strejke kan begynde fra 6. maj 2018 og lockout fra 12. maj, oplyser Forligsinstitutionen.

– Jeg fornemmer, at vi er så tæt på hinanden nu, at det vil være brandærgerligt, hvis det ikke lykkes. Vi skal nu mødes igen på fredag kl. 10, og som forligskvinden sagde, så skal vi tage sovepose og tandbørste med næste gang, siger Benny Andersen.

Hvis forhandlingerne ikke fører til et resultat inden for de to uger, kan forligsmanden vælge at erklære forhandlingerne for definitivt afsluttede. I så fald kan konflikt iværksættes på femtedagen efter en sådan erklæring. Det betyder, at strejke og lockout i det tilfælde kan begynde samtidig og ikke med den oprindelige tidsmæssige forskel.

Bliv medlem