Gå til indhold

Socialpædagogerne mener

Et samlet LO/FTF vil skabe værdi for Danmark

Socialpædagogerne anbefaler et ja til dagens afstemning om LO/FTF-fusion

13. april 2018

Artikel
RM_benny-andersenB.jpg

OK 18-konflikten kan ende på mange forskellige måder. Men uanset hvad, der sker, så er erfaringen fra konflikten, at der er brug for én hovedorganisation, der samler ansatte på det private arbejdsmarked og det offentlige, siger forbundsformand Benny Andersen og forklarer:

”De privatansatte og de offentligt ansatte er forudsætningen for hinanden. Vi har som samfund brug for en stærk privat sektor for at kunne løse de offentlige opgaver. Og når for eksempel socialpædagogisk støtte bringer en psykisk sårbar tilbage på arbejdsmarkedet, så gavner det også det private arbejdsmarked. For banalt sagt: Et stærkt produktionsdanmark er forudsætningen for et stærkt velfærdsdanmark. Og omvendt.”

Derfor stemmer Socialpædagogerne ja til forslaget om at samle det nuværende LO og FTT til en ny fælles, stærk hovedorganisation for offentlige og private ansatte. Og ifølge Benny Andersen bør det fælles fundament bør hvile på tre vigtige ben:

  1. Der skal være en stærk lokal struktur, hvor medlemsforbundene inddrages og får indflydelse.
  2. Det fælles forbund skal skabe helt konkret værdi for mennesker. Vi skal ikke være en protestbevægelse med store kampagner, hvor der er mere fokus på at skaffe omtale og taletid – end på at skabe resultater.
  3. Vi skal skabe løsninger på nogle af de store samfundsproblemer.

Han nævner som et eksempel, at det bliver et fælles ansvar, at ”arbejdsmiljø” ikke bare bliver en teknisk disciplin, hvor man sidder og skruer på små knapper. Det skal sættes ind i en samfundssammenhæng, hvor vi skubber med på de store samfundshjul. Og ulighed og fattigdom er også eksempler på fælles problemer, vi skal have løst. For det presser lønningerne og øger den sociale dumping. 

”Derfor skal vi samles og arbejde med løsninger på samfundsproblemer, hvor vi rummer hele Danmark. Og ikke bare dem, der i forvejen har deres på det tørre. Vi kan ikke lovgive os ud af, at nogle mister arbejdsevnen. Eller at andre er født uden evnen til at forsørge sig selv gennem et arbejde, der giver indtægt. Derfor skal vi selvfølgelig have én hovedorganisation, der samler både det private Danmark og det offentlige Danmark,” siger Benny Andersen, formand for Socialpædagogerne.

Bliv medlem