Gå til indhold

OK 2018

Alka dækker tabt ferie under konflikt

Ifølge ferieloven må du ikke holde ferie under den potentielle strejke eller lockout. Derfor dækker forsikringsselskabet Alka ekstraordinært dine omkostninger, hvis du må aflyse din rejse. Lærerstandens Brandforsikring dækker også

12. marts 2018

Artikel
Fly brug.jpg

Forfatter: Kit Lindhardt

Foto: Colourbox

Er du en af dem, der bliver nødt til at aflyse din ferie på grund af den varslede strejke eller lockout, kan du få dækket dine omkostninger af Alka.

Forsikringsselskabet har besluttet, at rejseforsikringen med afbestillingsdækning helt ekstraordinært dækker dine omkostninger, hvis den varslede konflikt er skyld i, at du må afbestille rejsen.

Lærerstandens Brandforsikring traf samme beslutning i sidste uge. Så hvis du har dine forsikringer der, kan du også få dækket dine udgifter til tabt ferie på grund af konflikt.

Betingelser
For at få dækket dine omkostninger skal du have købt Alkas Årsrejse- og Afbestillingsforsikring senest den 1. marts 2018. Rejsen skal også være købt senest 1. marts. Forsikringen skal have været trådt i kraft, da rejsen blev bestilt.

Alka dækker, hvis konflikten bliver en realitet, og ferien suspenderes, så du må afbestille umiddelbart før afrejse. Alka dækker ikke eventuelle merudgifter, hvis du ombooker din rejse nu, for at være sikker på at komme af sted. Det er kun udgifter til afbestilling, som dækkes.

Alka skriver i en pressemeddelelse, at du skal vente med at kontakte Alka, til den varslede strejke/lockout bliver en realitet.

De samme betingelser gælder, hvis du har købt din forsikring hos Lærerstandens Brandforsikring.

Reglerne for ferie under konflikt
Ferieloven siger, at du ikke må afholde ferie under strejke eller lockout. Du må dog gerne afholde ferien som planlagt, hvis konflikten endnu ikke er trådt i kraft.

Det er endnu uvist, om konflikten bliver en realitet, og hvornår den i så fald vil begynde.

Fagforeningerne og arbejdsgiverne har ikke kunnet blive enige om en ny overenskomst for offentligt ansatte til tiden. Det betyder, at fagforeningerne har varslet en strejke, som tidligst kan begynde 4. april. Arbejdsgiverne (KL, Danske Regioner og Staten) har ligeledes varslet lockout på hele det offentlige område. Den kan tidligst begynde 10. april.

Dog er der mulighed for, at der lander et forlig inden de datoer. I så fald vil konflikten ikke blive til noget. Hvis der ikke er landet et forlig, kan konflikten udsættes i to gange to uger, hvis der er udsigt til, at der kan findes en løsning i dette tidsrum.

Strejken kan senest træde i kraft 7. maj.

Læs mere om, hvad lockout eller strejke vil betyde for dig i Socialpædagogernes konfliktvejledning

Bliv medlem