Gå til indhold

Beskæftigelse

Social­pædagog­erne med i centralt råd

Forbundskasserer Michael ­Madsen har fået plads i Beskæftigelsesrådet

14. februar 2018

Artikel

Forfatter: Jens Nielsen

Hvor skal grænserne trækkes i beskæftigelsesindsatsen? Hvilke indsatser skal der investeres i over for svage ledige? Og hvem skal stå for den primære indsats over for de ledige? 

Disse spørgsmål er blandt emnerne på dagsordenen i Beskæftigelsesrådet (BER), som Socialpædagogernes forbundskasserer, Michael Madsen, netop er blevet udpeget til som en af LO’s repræsentanter.

Sammen med 26 andre medlemmer skal han rådgive ministeren på beskæftigelsesområdet forud for større beskæftigelsespolitiske udspil, om forsøgsaktiviteter, projekter og udviklingsprogrammer og om lovforslag og regler. Rådets medlemmer kommer fra arbejdsmarkedets parter (DA, LO, FTF, AC og LH), KL og Danske Handicaporganisationer, og det udsender hvert år en beskæftigelsespolitisk redegørelse, der har fokus på resultater og effekter af beskæftigelsesindsatsen.

Pladsen i rådet giver både indflydelse og viden, påpeger Michael Madsen:

– Det er en gevinst at sidde med ved bordet, fordi det betyder, at vi sidder med tæt på den arbejdsmarkedspolitiske dagsorden, tæt på ministerens udmeldinger og tæt på de overordnede strategier på beskæftigelsesområdet. Og det giver os samlet set et bedre udgangspunkt for vores egen indsats.

Michael Madsen peger på et par fokuspunkter, han vil have i arbejdet, som også har særlig opmærksomhed lige nu: 

– Jeg vil sammen med LO have stærkt fokus på revisionen af loven om aktiv beskæftigelse, som der jo er stor debat om for tiden. Vi vil også gøre en fælles indsats for at få styrket a-kassernes rolle i forhold til den enkelte ledige – og også her er der politiske signaler om behov for nytænkning. Det handler ikke mindst om kommunernes tilgang til beskæftigelsesindsatsen, siger han.

Bliv medlem