Gå til indhold

Pressemeddelelse

Handicap­området rammes af konflikt

Sammenbruddene i de offentlige overenskomstforhandlinger betyder, at Socialpædagogerne har konfliktudtaget 10 pct. af de næsten 30.000 medlemmer, der er ansat på det kommunale og regionale område. En konflikt vil særligt ramme voksne handicappede

28. februar 2018

Artikel
RM_benny-andersenB.jpg

Efter at forhandlingerne om en ny overenskomst for både statsligt, kommunalt og regionalt ansatte er brudt sammen, forbereder Socialpædagogerne sig nu på konflikt. Det betyder, at der er udtaget arbejdspladser til en mulig strejke.

Socialpædagogernes ti lokale kredse har udpeget lidt over 2700 medlemmer, og 67 pct. af de udpegede medlemmer arbejder på handicapområdet, som også er et af de største arbejdsområder for socialpædagogerne. Derved vil det først og fremmest være mennesker med forskellige handicap, som må undvære støtte under en konflikt.

- Det har selvfølgelig ikke været et nemt valg. Og det er klart, at det først og fremmest vil få en betydning for hverdagen for det menneske med handicap, som må undvære støtte, siger Benny Andersen.

Kredse har udpeget arbejdspladser

Hos Socialpædagogerne har det været en lokal opgave at udpege de arbejdspladser, der skal rammes af en konflikt.

- Det er vores vurdering, at vores ti lokale kredse ud i landet har det bedste kendskab til, hvor en mulig konflikt kan have størst mulig effekt. For der skal selvfølgelig være en effekt, når vi tager det store skridt, som en konflikt jo er. Og det er klart, at vi bevæger os ud i en situation, hvor alle fagforbund selvfølgelig gerne vil understrege, hvor alvorlig en situation, kommunerne og regionerne har sat resten af landet i, siger Benny Andersen.

Han understreger, at Socialpædagogerne naturligvis har forpligtet sig til at bidrage til et nødberedskab, så der ikke er nogen borgere, der kommer til at lide. Og det er en ærgerligt situation, som han og medlemmerne gerne have været foruden:

- Men vi holder fast i, at det bestemt ikke er et dilemma, vi har bedt om. Men det er desværre nødvendigt, siger han og henviser til de seneste dages forhandlinger med både stat, kommuner og regioner, som alle endte med sammenbrud.

Lønnen er den største knast

Den største knast har været, at arbejdsgiverne nægter at sikre reallønsfremgang for kommunalt ansatte – parallelt med lønudviklingen på det private område.

- Her står vi fast. De ansatte i den offentlig sektor skal have del i det opsving, vi har været med til at skabe. Og vi vil ikke acceptere endnu en kriseoverenskomst, som vi har gjort tidligere. For vi har ikke krise længere, siger Benny Andersen.

Udover handicapområdet vil også medlemmer ansat på områder som blandt andet psykiatri og børne- og ungeområdet blive konfliktudpeget.

Kontakt presseansvarlig Lise Møller Aarup 2423 5150

Bliv medlem