Gå til indhold

Socialpædagogerne mener

Fusion: Vi skal samle 1,5 mio. lønmodtagere

Vi er sat i verden for at skabe resultater for vores medlemmer. Og netop derfor siger vi ja til en stor, samlet hovedorganisation, siger Socialpædagogernes formand

9. februar 2018

Artikel
RM_benny-andersenB.jpg

I dag skal hovedbestyrelsen i LO tage stilling til, om LO skal indkalde til kongres med FTF den 13. april, hvor en fusion af de to hovedorganisationer skal være på dagsordenen.

LO og FTF har i de seneste år arbejdet på en fusion. Formålet er at skabe en endnu mere slagkraftig hovedorganisation, der kan forhandle på baggrund af 1,5 mio. lønmodtagere.

– Vi har nøje inspiceret byggeplanerne for det fælles fundament, den nye hovedorganisation skal stå på. Og det holder! Det er et solidt fundament for det fremtidige arbejde med fagbevægelsen og den helt konkrete værdi, vi skal skabe for mange mennesker. Og her er det afgørende ikke størrelsen og det faktum, at vi repræsenterer 1,5 mio. danskere. Det afgørende er derimod, at vi er relevante og skaber løsninger på nogle af de store samfundsproblemer som fattigdom, dårligt arbejdsmiljø og uddannelse, siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen.

Vi skal tage ansvar og samle

Benny Andersen understreger, at fagbevægelsen er født ud af et ønske om at skabe resultater til gode for samfundet – ikke for at sidde på sidelinjen med armene over kors:

– En ny hovedorganisation, der samler både det private Danmark og det offentlige Danmark, skal tage ansvar og ikke bare være en stor protestbevægelse med dyre kampagner og demonstrationer på Christiansborg. Vi skal placere os der, hvor det sker – og det er både på Christiansborg og ude lokalt i landet, hvor vi har brug for stærk lokal struktur, hvor medlemsforbundene inddrages og får indflydelse.

Bliv medlem