Gå til indhold

Julekonkurrence

Fine historier fra socialpædagoger

De første vindere er fundet i Socialpædagogernes julekonkurrence, men du kan stadig nå at være med. Vis hvad I gør for at julehygge eller fortæl om din bedste socialpædagogiske jul

14. december 2018

Artikel
julepynt 3.jpg

Forfatter: Maria Rørbæk

'Da jeg var ansat på døgnafdelingen på Ballerup Ungdomspension og havde juleaften, var det bedste når de unge kom hjem fra juleaften hos deres familier, og vi tog nattøj på, fjernede sminken og tog dyner ned i sofaen. Der var bare hygge med guf, tv og kæmpe store ører. Det var der som oftest brug for efter en forventningsfuld aften, hvor man ALDRIG vidste, hvordan det ville ende. Når jeg havde juleaften på arbejdet, valgte jeg oprigtigt at glæde mig, hvilket smittede af på de kære unge mennesker.’

Sådan skrev den første vinder i Socialpædagogernes julekonkurrence, Charlotte Egebjerg. Hver søndag i december vinder et medlem af Socialpædagogerne juleguf ved enten at fortælle om sin bedste socialpædagogiske jul – eller ved at sende billeder fra julehyggen på jobbet. 

LÆS MERE: Sådan deltager du i Socialpædagogernes julekonkurrence

Tid til at lytte
En af de andre vindere er Jannie Williams, der skriver om en juleaften på et botilbud for unge og voksne med forskellige former for udviklingshæmning. Følstrup i Nødebo.

’Kun to ud af otte beboere var hjemme den juleaften, da resten af gruppen var på besøg hos deres pårørende. Efter andesteg, flæskesteg og alt hvad der hører til, gik vi om juletræet. Straks derefter trak den ene beboer sig tilbage efter en lang og spændt dag, så jeg var tilbage med ... Ja, vi kan kalde ham Hans.

Da stilheden og roen faldt på, og der var tid til nærvær og julehygge, åbnede Hans op og fortalte om sine minder fra et langt liv. Mange juleaftener som barn kunne han huske og genfortælle højdepunkter fra. Det, som havde været vigtigt for netop ham. Hans bedste minder var om en familie, som var samlet.

Vi hyggede, sang julesalmer, spiste marcipankonfekt og havde en dejlig aften med julefred og tid. Det er en de dejligste juleaftener i mit liv!’

Vil du være med i konkurrencen?

Så send en historie om din bedste socialpædagogiske jul eller nogle fotos fra julehyggen på dit arbejde til journalist Maria Rørbæk på mrk@sl.dk. Du kan også lægge billeder eller tekst op i kommentarfeltet på facebook. Vi offentliggør noget af det på vores hjemmeside eller på facebook.
Vi skal senest høre fra dig fredag den 21. december om morgenen.

Masser af julepynt
Anden søndag i advent hed julevinderen Liselotte Hovgaard. Hun sendte os de billeder, du kan se her på siden med disse ord:

’Jeg er på 13. år ansat på Lionslund i Brøndby Strand. Et bosted for voksne mennesker med varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Julemåneden er særligt skøn med alle dens mange traditioner, gøremål og hygge. Hos os laver pedellen nisselandskab i caféen, og hvert enkelt hus pynter op og har pakkekalender. Julekalenderen i TV danner rammen om fællesskab og samling. Vi bager julekager, æbleskiver og fremstiller konfekt med beboerne. I den lange juleferie soves der længe og hygges ekstra med god mad og drikke. Jo, julen er hjerternes fest.’

Bliv medlem