Gå til indhold

Julekonkurrence

En rørende juleaften

Den sidste vinder i Socialpædagogernes julekonkurrence 2018 er Mette Foged, der fortæller om en ganske særlig juleaften på jobbet. Læs også andre fine fortællinger

21. december 2018

Artikel
julehygge-mia-pedersen-1.jpg

Forfatter: Maria Rørbæk

Socialpædagog Mette Fogeds bedste arbejdsjul fandt sted, da hun arbejdede på et skole-behandlingshjem. Det var et usædvanligt år, hvor kun et enkelt barn – en 10-årig pige – skulle fejre jul på behandlingshjemmet. Mette Foged var hendes kontaktperson, og hun øjnede muligheden for også at invitere pigens mor.

– Køkkenpersonalet havde sørget for en overdådig, lækker og kunstfærdig julemiddag. Vi pyntede juletræ, sang julesange, galopperede rundt i hele huset skrålende ’Nu det jul igen,’ grinede, spiste, hyggede og samarbejdede om oprydning.

Aftenen sluttede med at mor og pige sagde: ’Det er den bedste jul nogensinde.’

Selv slutter Mette Foged sin fortælling med et kram fra hjertet og kommentaren:
– Det nytter at gøre en forskel, derfor er jeg en stolt socialpædagog. Glæder mig til juleaften i Socialpsykiatrisk Bosted 107. I min familie holder vi hvert andet år jul d. 23. december. Det gør, at jeg disse år kan gå all in på jobbet.

Billeder fra Østergården

Billedet her på siden er fra Mie Pedersen, der desværre ikke var blandt vinderne.

Hun skrev: ”Jeg arbejder i CPUS i Slagelse på deres Botilbud Østergården. Her gør vi meget ud af, at december måned er noget lidt ekstra. Vi pynter op, holder julefrokost, bager småkager og hører julemusik. Og alle de ting, der hører sig julen til...

Juleaften bliver fejret med kirke, lækker mad, dans, salmer, gaver og hygge... Alle de ting man ville gøre med sin egen familie derhjemme...”
En anden fin fortælling kommer fra Mia Zanchetta, der skriver:

– Jeg har arbejdet med udviklingshæmmede i noget, der minder om 15 år. Og efterhånden oplevede jeg mere og mere, hvordan beboerne blev bombarderet med diverse juletraditioner fra aktivitetstilbud, klub, suka-hold, familie og så lige bostedet.

Det blev alt for meget og for voldsomt for mange, samtidig med personalets julestemning dalede mere og mere i takt med travlheden omkring, at der skulle pyntes, bages, klippeklistres etc.

Læs flere julehistorier

Her kan du læse flere fortællinger om jul på socialpædagogiske arbejdspladser. 

Juleweekend i god tid

Mia Zanchetta skriver, at bostedet derfor valgte at slå bostedets juletraditioner sammen til en ordentlig juleweekend i slutningen af november/starten af december. Med julemad, konfektværksted, pynten op, hente juletræ osv.

– Så bliver alt det vigtige nået uden, at det gøres af pligt og uden stress. Resten af måneden frem til jul blev meget mere hyggelig og rar for alle parter, og nu er det blevet ’traditionen’ - julen bliver skudt i gang med en ordenlig omgang juleweekend, som er helt fantastisk hyggelig at være en del af. Det er den bedste juletradition, jeg har oplevet og oplever hvert år.

Tak til Mia Zanchetta, Mie Pedersen og alle de andre, der har bidraget i Socialpædagogernes julekonkurrence.

Der er juleguf på vej til Mette Foged.

Bliv medlem