Gå til indhold

Kongres 2018

Solidaritetsbevilling til Ungdommens Røde Kors

Socialpædagogernes solidaritetsbevilling blev på kongressen uddelt til Ungdommens Røde Kors. Midlerne er med til at sikre en sommerlejr for udsatte børn på Vestbredden i Palæstina

15. november 2018

Artikel
Solidaritetsbevilling-kongres-18.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Nils Lund Pedersen

I 2019 får en gruppe børn og unge i Palæstina muligheden for at styrke de lokale fællesskaber på en sommerlejr på Vestbredden. Det er en solidaritetsbevilling på 50.000 kr. fra Socialpædagogerne med til at sikre.

Bevillingen blev traditionen tro uddelt på forbundets kongres, hvor forbundskasserer Michael Madsen begrundede valget af Ungdommens Røde Kors med følgende ord:

– Rigtig mange konflikter udspringer af konflikten mellem Israel og Palæstina, og palæstinenserne lever et særligt og isoleret liv i de besatte områder. Med en sommerlejr er Ungdommens Røde Kors med til at bryde de unge palæstinenseres isolation - og give dem håb og et nyt blik på deres identitet som det, de er: Børn og unge mennesker, sagde Michael Madsen.

På scenen takkede landsstyrelsesmedlem i Ungdommens Røde Kors, Andreas Nyrop Hjorth, for solidaritetsbevillingen:

– Ungdommens Røde Kors hjælper omkring 12.000 børn og unge årligt, og med den her bevilling er I med til at gøre en forskel et sted i verden, hvor det virkelig brænder. Det vil vi gerne sige mange tak for.

Se video om Ungdommens Røde Kors

Giver de unge livsfærdigheder
Maj Navntoft, konsulent for Lokal og Globalt handlekraft i Ungdommens Røde Kors, satte lidt flere ord på det arbejde, organisationen udfører i Palæstina:

– I Palæstina samarbejder vi bl.a. med palæstinensiske Røde Halvmåne, som har efterspurgt støtte til at styrke de lokale fællesskaber blandt børn og unge. Og helt konkret skal pengene, som vi nu har fået fra jer, gå til at gennemføre en sommerlejr på Vestbredden i påsken i det nye år, sagde hun og fortalte, hvad det er for udfordringer, palæstinensiske unge tumler med.

– Angst, traumatisk stress og mange andre psykosociale udfordringer fylder meget hos de her unge. De lever en tilværelse præget af politisk ustabilitet, og de unge, vi møder, er mange gange apatiske og føler ikke, de har nogen mulighed for at påvirke fremtiden. Derfor arbejder vi fokuseret med de unges livsfærdigheder - og med at opbygge lokale fællesskaber, sagde Maj Navntoft.

 

Bliv medlem