Gå til indhold

Kongres 2018

Socialudvalgsformand: I tænder lyset

Jeg har den dybeste respekt for, at I rummer så mange menneskeskæbner hver eneste dag, lød det fra KL’s socialudvalgsformand Joy Mogensen, som var gæstetaler på kongressen i Nyborg

13. november 2018

Artikel
Joy-til-web.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Nils Lund Pedersen

Der blev fra morgenstunden delt roser ud til socialpædagogerne. Dagens første gæstetaler var formand for KL’s Socialudvalg, Joy Mogensen. Og fra kongresscenen fortalte hun bl.a., hvorfor hun har så stor respekt for - og tillid til den socialpædagogiske faglighed:

– Hver eneste dag får I fra os politikere en stor magt, som vi har tillid til, at I giver tilbage til borgerne. Og det oplever jeg, at socialpædagoger er nogle af de allerbedste til. I har givet status og stolthed til jeres fag og jeres arbejde. I viser, hvordan man får alle med. I får fat i de allermest udsatte - og får tændt stjernerne i deres øjne igen, lød det fra Joy Mogensen.

Se videointerview med Joy Mogensen (S), formand for KL's Socialudvalg:

 

Kongres 2018

Følg kongressen live på sl.dk/kongres2018 eller se optagelserne her.

I ser også bagsiden
I sin tale sluttede Joy Mogensen af med endnu et skulderklap til landets socialpædagoger:

– På vegne af hele det danske kommunalstyre vil jeg gerne sige, at vi har den dybeste respekt for, at I - midt i november-gråvejr, sidste minuts børneafhentning, MUS-samtaler, dokumentationskrav, familiefødselsdage, efteruddannelse og forhåbentlig også lidt familieliv - faktisk kan rumme alle de mest udsatte menneskeskæbner i vores samfund og stadig formå at give dem håbet og gnisten tilbage. Derfor håber jeg, at vi som samfund kunne blive lidt bedre til at gøre det, I gør hver eneste dag. 

Men, tilføjede hun, I socialpædagoger ser også bagsiden af medaljen i vores samfund. I ser de grelle eksempler - I ser, når det går galt.

– Og her vil jeg gerne takke for, hvordan i spiller det ind i den politiske dagsorden. Man skal have hjertet med på arbejde, og man skal kunne agere, når det går galt - og det formår I, sagde Joy Mogensen.

Bliv medlem