Gå til indhold

Kongres 2018

LO-formand: Tak for at være de svages talerør

Uligheden stiger, og derfor er en ordentlig socialpolitik og det socialpædagogiske arbejde vigtigere end før, lød det fra LO’s formand Lizette Risgaard

15. november 2018

Artikel
Niels_Lund-Lizette.jpg

Forfatter: Marie Dissing Sandahl

Foto: Nils Lund Pedersen

Socialpædagoger giver stemme til nogle af de mennesker, der alt for ofte overhøres – og det skal de have tak for. Sådan lød det fra formanden for LO, Lizette Risgaard, på Socialpædagogernes kongres.

- Som socialpædagoger møder I nogle af de mest udsatte borgere i vores fælles samfund. De borgere, der ikke passer ind i de ’almindelige rammer’. Jeg vil gerne sige jer en stor tak, og I ved, jeg mener det fra mit hjerte. Tak for at I både er talerør for socialpædagogerne og for alle de borgere, I møder. Og det at være talerør for mere end sig selv – dét er en stor og vigtig opgave, sagde hun.

Og socialpædagoger – og socialpolitik – er vigtigere end nogensinde før, mener formanden, der pegede på den stigende ulighed.

- De fattigste bliver fattigere, og man kan sige, at de rigeste ikke bare bliver rigere, men rekord-rige. Afstanden mellem os bliver større – i kroner og ører, i kilometer og i forståelse for hinanden. Det truer sammenhængskraften. Det truer vores tillid, sammenhold og solidaritet – og den sokkel, som vores velfærdssamfund står på, sagde hun.

Socialpolitik skal prioriteres
Den udvikling skal vi have vendt, slår LO-formanden fast.

- 50.000 børn lever nu under fattigdomsgrænsen. 50.000 børn. Det gør ondt at tænke på. For vi vil kendes og skal kendes på, hvordan vi tager os af de svageste, sagde hun og fremhævede, at LO derfor har prioriteret det socialpolitiske arbejde. Og det vil fortsætte i fremtiden i den nye hovedorganisation, der ser dagens lys 1. januar 2019, lovede hun.

- Derfor vil I også se Fagbevægelsens Hovedorganisation prioritere det socialpolitiske. For lad os bare være ærlige. En god socialpolitisk indsats er ikke bare det rigtige at gøre – det betaler sig også. I samfundsøkonomien og for den enkelte borgers livstilfredshed.

En god socialpolitisk indsats er ikke bare det rigtige at gøre – det betaler sig ogsåLizette Risgaard, formand for LO

Bliv medlem