Gå til indhold

A-kasse

Lille a-kasse, stor tilfredshed

Formand for Socialpædagogernes a-kasse Michael Madsen var godt tilfreds med den aktuelle status i sin beretning på a-kassens delegeretmøde.

30. november 2018

Artikel

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Medlemmerne er generelt rigtig godt tilfredse med Socialpædagogernes a-kasse (SLA), og tilfredsheden er steget det seneste år, viser gentagne undersøgelser fra MSI. Sammenlignet med andre a-kasser ligger SLA på en førsteplads målt på tilfredshed og loyalitet.

Ifølge formand for a-kassen Michael Madsen skyldes den høje tilfredshed bl.a., at a-kassen lykkes med at være en fagspecifik a-kasse for socialpædagoger, og at medlemmerne derfor oplever at blive mødt med relevant råd og vejledning.

Det kom frem, da han fremlagde beretning på Socialpædagogernes a-kasses delegeretmøde midt i november. Han fortalte også, at ledigheden blandt socialpædagoger er lav - og at antallet af ledige medlemmer er faldet det seneste år.

I alt er 1.416 medlemmer aktuelt ledige mod 1.716 i 2017. Også blandt de nyuddannede er ledigheden faldende.

Opholdskravet i spil
Et af de politiske indsatsområder, som a-kassen har fokus på i øjeblikket, er regeringens lovforslag om opholdskrav. Opholdskravet indebærer, at man – for at have ret til dagpenge – skal have haft ophold i Danmark eller et andet EU/EØS-land i syv ud af de seneste otte år.

A-kassen deltager lige nu i Danske A-kassers kampagne for at forsøge at få lovforslaget taget af bordet. Det er en forringelse af den kollektive arbejdsløshedsforsikring, siger Michael Madsen og uddyber:

– Samtidig er det problematisk, at man smugler udlændingelovgivning ind i det, der reelt er et forsikringssystem. Det er en uskik, som vi gør, hvad vi kan for at stoppe. 

Bliv medlem