Gå til indhold

Kongres 2018

Genvalg til forretningsudvalget efter kampvalg

Der var genvalg til hele forretningsudvalget, da Socialpædagogernes kongres torsdag valgte den daglige ledelse af forbundet for de næste to år

15. november 2018

Artikel
20181113_SL_2018KongresFU166_1128x600.jpg

Forfatter: Søren Lauridsen

Foto: Nils Lund Pedersen

Der var genvalg til de fire medlemmer af Socialpædagogernes forretningsudvalg på Socialpædagogernes kongres i Nyborg torsdag.

Dermed består forretningsudvalget også de kommende to år af forbundsformand Benny Andersen, 1. forbundsnæstformand Marie Sonne, 2. forbundsnæstformand Verne Pedersen og forbundskasserer Michael Madsen.

Benny Andersen blev genvalgt som formand uden modkandidater til stående klapsalver fra kongressen.

– Jeg er utrolig rørt, glad og stolt. Hvis I tror, det er rutine at stå heroppe og høre jeres klapsalver, så tror I forkert. Tak skal I have, lød det fra Benny Andersen.

Udfordrer til næstformandsposten
Kort før fristen for at opstille kandidater udløb onsdag, meldte Mette Rahbek, delegeret fra Socialpædagogerne Lillebælt, sig som kandidat til posterne som 1. næstformand og 2. næstformand.

Til valget som 1. forbundsnæstformand fik Marie Sonne 177 stemmer mod Mette Rahbeks 8 stemmer.

– Jeg vil gerne sige tak for den tillid, I har givet mig igen. Jeg skal nok gøre alt, hvad jeg kan. Vi har en god organisation med et godt demokrati, tak for det, sagde Marie Sonne efter valget.  

Til valget som 2. forbundsnæstformand fik Verne Pedersen 176 stemmer mod Mette Rahbeks 5.

– Jeg er glad og rørt over, at jeg får lov til at fortsætte i forretningsudvalget, sagde Verne Pedersen.

Forbundskasserer Michael Madsen blev genvalgt uden modkandidater.

– Tak for valget og tilliden. Det gør mig stolt og glad at få lov til at fortsætte arbejdet, sagde han.

Kort om de fire medlemmer af forretningsudvalget:

Forbundsformand Benny Andersen er 57 år, har været formand for Socialpædagogerne siden 2010 - og vælges dermed for femte gang som forbundsformand.

Benny Andersen har tidligere været kredsformand for Socialpædagogerne Nordjylland. Blandt mærkesagerne for næste kongresperiode er medlemsprojektet ”Vi Er Socialpædagogerne”, ligeløn og uddannelseskrav på socialpædagogiske arbejdspladser.

1. forbundsnæstformand Marie Sonne er uddannet socialpædagog og har været 1. forbundsnæstformand siden 2004,. Hun har tidligere været kredsformand for Socialpædagogerne Storstrøm.

Med genvalg til posten som 1. forbundsnæstformand har Marie Sonne udtalt, at hun blandt andet vil arbejde for en kvalitetssikring af pædagoguddannelsen, en stærk arbejdsmiljøindsats og en reform af Servicelovens voksenbestemmelser.

2. forbundsnæstformand Verne Pedersen blev valgt til  forretningsudvalget i 2014. Hun blev i 1979 uddannet socialpædagog og har i mange år arbejdet med nogle af landets mest udsatte, blandt andet stofmisbrugere. I sin tid hos forbundet har hun blandt andet været kredsformand for Socialpædagogerne Østjylland.

Hun vil i sin næste periode b.a. arbejde for at sikre socialpædagogiske jobs i fremtiden, gode arbejdsvilkår for medlemmerne og et solidarisk samfund, hvor ingen og intet går til spilde.

Forbundskasserer Michael Madsen har været i forretningsudvalget siden 2016. Han blev uddannet socialpædagog i 1989 og har i mange år arbejdet med nogle af landets mest udsatte, blandt andet på ungdomscentre. Han har tidligere været kredsformand for Socialpædagogerne Sydjylland.

Michael Madsen vil blandt andet arbejde for medlemmernes arbejdsmiljø, arbejdsmarkedpolitikken og tillidsrepræsentant-uddannelsen.

Bliv medlem