Gå til indhold

Arbejdspladsbesøg

Socialpædagog støtter unge på gymnasiet

Mariagerfjord Gymnasium har ansat en socialpædagog til bl.a. at støtte og vejlede de sårbare unge, som går i en særlig HF-klasse. Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, har besøgt gymnasiet

4. oktober 2018

Artikel
Mariagerfjord-1.jpg

Forfatter: Malene Skov Jensen

Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset

Når lektierne roder, de sociale relationer er svære at forstå, eller der mangler struktur på hverdagen, er socialpædagog Charlotte Bilici Petersen klar til at lytte og vejlede de unge på Mariagerfjord Gymnasium. Her har hun været ansat i lidt over et år.

– Jeg støtter, guider og vejleder om stort set alt lige fra angst og depression til manglende trivsel. Jeg hjælper især elever med diagnoser til at få struktur på hverdagen og til, hvordan de skal prioritere deres tid. Andre hjælper jeg med at forstå og tolke de sociale relationer på gymnasiet, fortalte Charlotte Bilici Petersen, da hun forleden fik hun besøg af Socialpædagogernes formand, Benny Andersen.

Han var meget nysgerrig efter at høre mere om hendes arbejde.

– Charlotte er en af de, så vidt jeg ved, ganske få socialpædagoger, der er ansat på et gymnasium. Men det giver jo rigtig god mening, for mange unge føler sig pressede og kæmper måske ovenikøbet med angst, diagnoser og lavt selvværd, sagde Benny Andersen.

Rummelig lille HF-klasse
Socialpædagogernes formand fulgte blandt andet undervisningen i de særlige VHF-klasser (visiteret HF), som er målrettet sårbare unge med særlige udfordringer. De går i klasser med kun 12 elever og får særlig specialpædagogisk støtte gennem deres skolegang, og så har de tre år til at afslutte deres HF.

– Det er en gruppe unge, som er uddannelsesparate, men som ikke vil kunne integreres i en almindelig HF-klasse, fordi der er for mange elever, for mange skift, og fordi dagligdagen er for uforudsigelig. Men siden 2012 har vi givet dem chancen for at få en uddannelse lige som andre, sagde rektor Jette Engelbrecht.

Jeg bliver stolt over at høre, om den forskel, som Charlotte gør, og jeg er dybt imponeret over, at de unge med særlige behov kan hjælpes til at tage en uddannelse ved bl.a. at ansætte en socialpædagog

Benny Andersen, formand Socialpædagogerne

Får styr på rammen
20-årige Asger er en af de unge, der går på VHF. Og det er en chance, som han er meget glad for, at han har fået.

– Her får jeg den rigtige hjælp, og det giver mig mange flere muligheder med en gymnasialuddannelse, fortalte Asger.

Han er også en af de unge, som har faste samtaler med socialpædagog Charlotte Bilici Petersen.

– Charlotte hjælper mig til, at min ramme bliver stabil, så jeg kan deltage i undervisningen. Med hendes hjælp får jeg struktur på min hverdag, så jeg kan nå det, som jeg gerne vil, sagde han.

Og det er sådan noget, der gør indtryk på Benny Andersen:

– Jeg bliver stolt over at høre om den forskel, som Charlotte gør, og jeg er dybt imponeret over, at de unge med særlige behov kan hjælpes til at tage en uddannelse ved bl.a. at ansætte en socialpædagog, sagde han.

 

VIL DIN ARBEJDSPLADS OGSÅ HAVE BESØG?

Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, gæster jævnligt socialpædagogiske arbejdspladser over hele landet. Hvis I også gerne vil have et besøg, kan I kontakte forbundskonsulent Merete Høgh Jeppesen på mhn@sl.dk

Skriv et par stikord om, hvem I er, og hvad I gerne vil vise eller fortælle.

Bliv medlem