Gå til indhold

Kommentar

På tur blandt dygtige socialpædagoger

3. december 2018

Artikel

Forfattere: Benny Andersen og forbundsformand

Ribe. Rødby. Ringsted. Mariagerfjord. Og så otte andre byer – på to måneder. Dér har jeg været på arbejdspladsbesøg for at møde jer. Og I skulle bare se min notesbog efter de mange forskellige arbejdspladser, jeg har været på. Nu er det jo heldigvis en fast del af mit formandskab, at jeg en gang om måneden tager rundt til arbejdspladser. Men desværre har jeg misset en del i forbindelse med OK 18, hvor jeg sad til mange og lange forhandlinger. Derfor denne turborunde.

I min notesbog står blandt andet alle de svar, jeg har fået, når jeg har spurgt til, hvad der betyder noget for arbejdslivet. Og her er der faktisk et klart fællestræk ved alle svarene: Nemlig at I er bekymrede for, om I kan få lov til at være dygtige socialpædagoger. Om I kan få lov til at udøve faget i en tid, hvor der pres på ressourcerne. Og nogle af jer oplever at være ganske få uddannede socialpædagoger, når I er på arbejde.

Alt det er noget af det, jeg tager med mig videre. For det er alvorligt, og det er bestemt noget, jeg arbejder på at ændre. Der er ikke ret mange politikere i landet, som ikke kender Socialpædagogernes holdning til, hvor meget faglighed, vi synes, der skal til på det sociale område. Men med jeres historier fra hverdagen bliver det endnu nemmere at forklare omverden, hvorfor det er så vigtigt. Så tak for at dele ud af dem og fylde min notesbog med liv og gode bud på, hvordan vi får et bedre arbejdsmiljø.

Og tak for alle de andre historier, jeg også har hørt. Hvert eneste besøg, jeg har været på, har gjort mig så stolt. For jeg har set, mærket og hørt, hvor dygtige socialpædagoger er. Jeg har hørt historier om de mennesker, I hver eneste dag giver livsmuligheder – og så er jeg blevet inspireret af alle de kloge ord, I har givet mig med på vejen. Bedre vitaminer og opvarmning til vores kongres i år kunne jeg ikke have fået. Og særligt ikke til en kongres, hvor vi forhåbentligt vedtager et nyt fællesprojekt – ’Vi er Socialpædagogerne’ – som netop handler om, at vi sammen skal skabe en ny version af Socialpædagogerne, hvor vi i højere grad er tættere på hinanden.

Jeg starter en ny runde arbejdspladsbesøg til januar 2019. Er I interesseret i at få besøg, så skriv til formandskonsulent Merete Høgh Jeppesen på mhn@sl.dk

Bliv medlem