Gå til indhold

Datasikkerhed

Hvad betyder GDPR for dig som TR?

Som TR er du med til at håndtere medlemmernes data. Den nye EU-forordning om datasikkerhed, GDPR, stiller nye krav

12. oktober 2018

Artikel

Forfatter: Marie Dissing Sandahl

Siden maj 2018 har en ny EU-forordning, GDPR, stillet nye krav til den måde, som Socialpædagogerne håndterer medlemmernes data. Lige siden har vi ventet på en vejledning fra Datastyrelsen om, hvad det konkret betyder for data i arbejdet med HR og persondata – herunder dit ansvar som TR.

Vejledningen er desværre blevet udskudt til efter jul, men vi informerer om det, så snart den er kommet, da den afklarer dit ansvar og rolle som medarbejderrepræsentant i forhold til personlige data.

I mellemtiden arbejder Socialpædagogerne på en spørgsmål/svar-side om datasikkerhed til TR-uddannelsen, som også bliver bragt i nyhedsbrevet, så alle kender de nye spilleregler, som TR formentlig skal følge.

Bliv medlem