Gå til indhold

Socialpædagogerne hjalp

Da plejebarnet sparkede, blev plejemor politianmeldt

Kamilla Hansen følte sig helt alene i verden, da hendes plejebarns mor anmeldte hende til politiet. Gennem Socialpædagogerne fik hun psykologhjælp og anden støtte.

4. oktober 2018

Artikel
Hænder_resize.jpg

Forfatter: Maria Rørbæk

Foto: Colourbox

Kommunen svigtede, men Socialpædagogerne gav et plaster på såret. Sådan vurderer ’Kamilla Hansen’ det forløb, der endte med, at hun efter ni år helt og aldeles er stoppet som familieplejer.

Sidste år havde hun en plejedreng i aflastning og selv om drengen ofte havde udadreagerende adfærd andre steder, gik det i tre år fint i plejefamilien – indtil der en dag opstod en konflikt. Kamilla Hansen og hendes mand havde købt noget legetøj til drengen for at han kunne have det i plejefamilien, men han ville gerne have det med hjem til sin mor.

- Da vi sagde nej, ringede drengen hjem til sin mor og så gik det galt. Hun sagde, at vi krafteddeme også var nogle kæmpestore idioter, og så begyndte drengen at blive vred. Han sparkede min mand i skridtet, slog og kastede rundt med alt, hvad han kunne komme i nærheden af, så jeg var nødt til at holde ham fast i sofaen, fortæller Kamilla Hansen.

Da drengen faldt til ro, ringede hun med det samme til Socialtilsynet og den sociale bagvagt i kommunen for at orientere dem om, hvad der var sket, og i første omgang troede hun ikke, at episoden ville få nogen store konsekvenser.

- Men et par uger efter blev jeg ringet op af en beskikket advokat. Han fortalte, at drengens mor havde politianmeldt mig for vold, fordi jeg jo havde holdt ham fast. Og så blev jeg fuldstændig chokeret. Jeg følte, at jeg var havnet i en kæmpe suppedas, og at jeg var helt alene i verden, fortæller Kamilla Hansen.

Hjælp hos Kreds Nordjylland

Hun ringede til Socialpædagogerne i Kreds Nordjylland og her var der hjælp at hente hos sagsbehandleren Annelene Jensen.

- Hun sagde, at jeg skulle tage det roligt, og at politiet formentlig ikke ville sigte mig – og det kom til at holde stik. Og så hjalp hun mig så jeg gennem Socialpædagogerne kunne få gratis psykologhjælp hos Falck Healtcare, for kommunen ville ikke betale, når jeg arbejdede hjemme og ikke var ansat. Det var utrolig godt at tale med psykologen. Dels fordi hun hjalp mig til at forstå, at jeg ikke havde gjort noget forkert. Dels fordi hun hjalp mig til at tænke, at jeg ikke altid behøver at være så rummelig, og at jeg gerne må sætte en grænse og passe på mig selv. Og for mig betyder det, at jeg er stoppet som familieplejer, siger Kamilla Hansen.

Hun føler sig rigtig godt behandlet af Socialpædagogerne, men hun mener, at kommunen svigtede som arbejdsgiver.

- Jeg fik ingen hjælp og de stoppede mine vederlag fra den ene dag til den anden, selv om der stod i kontrakten, at jeg havde en måneds opsigelse. Men det kunne Annelene heldigvis hjælpe mig med, så det endte med at jeg efter et halvt års tovtrækkeri fik den sidste måneds vederlag på 13.000 kroner.

Af hensyn til plejebarnets anonymitet er plejemorens navn ændret, men hun har læst og godkendt artiklen.

 

Bliv medlem