Gå til indhold

OK2018

OBS: Sidste chance for konflikt understøttelse

Hvis man skal være sikret økonomisk og kunne få understøttelse ved en OK-konflikt, er det nu, man skal blive fuldt medlem af Socialpædagogerne

14. september 2017

Artikel
OK2018_logo.png

Forfatter: Jens Nielsen

Overenskomstforhandlingerne står for døren. Forhåbentlig ender de i marts-april fredeligt og med et godt resultat for alle socialpædagoger.  Men kan parterne ikke blive enige om eller godkende et resultat, kan forhandlingerne ende med en konflikt i form af en strejke eller en lockout. Og i det tilfælde gælder det om at være sikret konfliktunderstøttelse.

For at være det skal man ifølge forbundets vedtægter være fuldt medlem af Socialpædagogerne – og man skal være optaget som sådan senest 1. oktober 2017 – altså et halvt år før den dato, partnerne har som deadline for at blive enige om et resultat.

Først på sit møde i slutningen af november fastsætter forbundets hovedbestyrelse den endelige sats for konfliktunderstøttelsen, men i forbindelse med forhandlingerne om OK2015 blev den sat til at svare til den seneste løn – dvs. grundløn plus kvalifikationsløn og funktionsløn, men uden særydelser og pension – beregnet ud fra senest modtagne lønseddel.

Er du ikke allerede medlem, eller er du kun medlem af Socialpædagogernes a-kasse, er det derfor vigtigt, at du snarest kontakter forbundets tillidsrepræsentant på din arbejdsplads eller melder dig ind via forbundets hjemmeside.

Har du en uorganiseret kollega, er der også god grund til at prikke vedkommende på skulderen og gøre opmærksom på, at der her er en rigtig god anledning til at melde sig ind.

Medlemskabet sikrer dig økonomisk, hvis det skulle komme til konflikt – og så sikrer det dig også indflydelse på dine faglige rammer og forhold i det daglige.

 

Bliv medlem via www.sl.dk/blivmedlem

Bliv medlem