Gå til indhold

Filmfestival

Film Knus i Odense

Når Odense Internationale Film Festival sidst i august blænder op for det store lærred, rummer programmet traditionen tro også en særskilt festival – Film Knus – som er en filmfestival for psykisk udviklingshæmmede

11. august 2017

Artikel
Biografsal.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

En helt almindelig hverdag på værkstedet. En tur i Zoologisk Have – eller en film, der handler om, hvad en borger drømmer om eller interesserer sig for. Det er nogle af de emner, der bliver behandlet, når Film Knus indtager det store lærred onsdag den 30. august i Odense.

Film Knus er filmfestival for psykisk udviklingshæmmede, som viser film produceret af udviklingshæmmede på beskyttede værksteder, skoler og medieværksteder – og festivalen indgår som en fast del af programmet på Odense Internationale Filmfestival.

- Det er en fantastisk mulighed for den her gruppe borgere til at fortælle andre mennesker om deres hverdag. Vi har nogle helt basale krav om, at filmen maksimalt må vare 12 minutter, at lyd, lys og billeder skal være af en vis kvalitet - men derudover der er frit slag omkring, hvad filmene skal handle om. En kortfilm kan både være en god personlig historie, fiktion, tegnefilm eller måske en musikvideo, fortæller Kirsten G. Hansen, som er med til at arrangere filmfestivalen – og til daglig arbejder med udviklingshæmmede som socialpædagogisk konsulent på CSV Odense (Center for Specialundervisning for Voksne).

Også kunst og livemusik

De udviklingshæmmede borgere, hvis film er blevet udvalgt til festivalen, skal selv op på scenen og præsentere deres historie – og alle bliver af en særlig jury tildelt et deltagerdiplom.

Ud over biografoplevelsen er der også arrangeret en kunstudstilling i Kulturmaskinens café med malerier malet af udviklingshæmmede, ligesom der vil være livemusik efter filmfremvisningen. Hvis du har lyst til at læse mere om Film Knus, så besøg festivalens side på facebook.com/filmknus

 

Bliv medlem