Gå til indhold

Trepartsforhandlinger

Efteruddannelse skal have et løft

Fremtidens efteruddannelse på arbejdsmarkedet er temaet, når tredje runde af trepartsforhandlingerne mellem fagbevægelse, arbejdsgivere og regering skydes i gang onsdag den 16. august

16. august 2017

Artikel
CB-christiansborgB.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Hvordan skal fremtidens voksen-, efter- og videreuddannelse skrues sammen? Det forhandles der om, når repræsentanter for regering, arbejdsgivere og fagbevægelse mødes onsdag den 16. august til tredje runde af trepartsforhandlingerne.

Temaet for forhandlingerne denne gang er VEU, der står for erhvervsrettet voksen- og efter- og videreuddannelse – og er en samlet betegnelse for en række forskellige uddannelser som fx AMU, Arbejdsmarkedsuddannelser eller AVU, Almen Voksenuddannelse.

- Jeg er rigtig glad for, at der nu sættes fokus på efter- videreuddannelse. Vi har et meget vigtigt fag, hvor vi arbejder for de mest udsatte i landet. Derfor skal vi selvfølgelig have mulighed for at dygtiggøre os med relevant efter- og videreuddannelse, så vores kompetencer matcher det ansvar og de opgaver, vi har, siger Socialpædagogernes formand, Benny Andersen.

To tidligere runder overstået

Det er tredje gang, partnere mødes ved trepartsforhandlinger. I marts 2016 ved første runde af forhandlingerne kom der en aftale om integration på arbejdsmarkedet med 32 konkrete initiativer til at sikre en bedre integrationsindsats og få flere flygtninge i job. 

Og i august sidste år mundede anden runde af forhandlingerne ud i en aftale, der sikrer tusindvis af praktikpladser.

- Som samfund skal vi leve af viden i fremtiden, så vi har slet ikke råd til ikke at investere i uddannelse. Derfor håber jeg, at de aktuelle trepartsforhandlinger vil bidrage til at give efteruddannelserne et ordentligt og tiltrængt løft, siger Benny Andersen.

 

Bliv medlem