Gå til indhold

Overenskomstforhandlinger

Socialpædagogers OK-ønskeseddel vokser

Det er strømmet ind med ønsker til overenskomstforhandlingerne for de offentligt ansatte socialpædagoger. Læs her, hvilke forbedringer dine kollegaer drømmer om, og send dit eget elektroniske postkort med ønsker

10. juli 2017

Artikel
OK-logoB.jpg

Forfatter: Marie Dissing Sandahl

Bedre arbejdsmiljø, højere løn, flere seniordage og bedre arbejdstidsbestemmelser. Socialpædagoger fra hele landet har masser af gode bud på, hvad der skal forbedres i en overenskomstforhandling, og hvor det er, skoen trykker i dagligdagen på arbejdspladserne.

Det er strømmet ind med elektroniske postkort til Socialpædagogerne med forslag til forbedringer i de offentligt ansatte socialpædagogers arbejdsvilkår. For overenskomsten på det offentlige område skal fornyes i starten af 2018, og forberedelserne er allerede i gang. Før de officielle krav til forhandlingerne udtages i starten af oktober, vil Socialpædagogerne gerne høre medlemmernes ønsker og holdninger til de forestående forhandlinger. Du kan også sende et postkort – og læse dine kollegaers ønsker og forslag.

Og noget af det, medlemmerne ønsker sig, er især fokus på forholdene for seniorerne.

- Mere fokus på seniorpolitik, flere seniordage. Mulighed for at kunne forhandle sig til fridage, fremfor mere i løn, skriver Dorte i sit postkort.

Også en forbedring af lønforholdene for socialpædagoger er på ønskesedlen for mange:

- En løn der passer til 3,5 års uddannelse og afspejler det ansvar, vi har, når vi nogle gange er eneste mulighed for omsorg for de mennesker, vi arbejder med. Bedre løn på koloni, skriver Jesper i sit postkort.

Hvad er en overenskomst?

Faglighed i højsædet
Men også mulighederne for at udfolde og udvikle den socialpædagogiske faglighed i arbejdet er der mange, som efterspørger, at Socialpædagogerne bringer til forhandlingsbordet hos arbejdsgiverne.

- Gode arbejdsforhold. Tid til faglighed i forhold til de borgere vi arbejder med. Opprioritering af relationsarbejde i forhold til borgerne, vi er ikke social og sundhedshjælpere, der arbejder på tid, skriver Helle.

Læs mere: Socialpædagogernes temaside om OK18

Medlemmerne har også fokus på, hvilke goder de allerede har opnået gennem overenskomsten – og hvilke der ikke skal pilles ved igen.

- Jeg vil nødigt undvære mine omsorgsdage. Fokus på psykiske arbejdsmiljø. Efteruddannelser, skriver
Camilla på postkortet.

- Barnets 1. og 2. sygedag, SH-dage, aften/weekendtillæg, god pensionsordning og mulighed for efteruddannelse, er holdningen på Karins postkort.

Hvornår forhandles der? Træk og klik i tidslinjen for hele forløbet omkring overenskomstforhandlingerne for de offentligt ansatte socialpædagoger.

Bliv medlem