Gå til indhold

Karriere

Overvejer du at blive leder?

‘På vej mod ledelse’ er en uddannelse for dig, der endnu ikke er leder, men gerne vil afklare og udvikle dit ledertalent

28. juli 2017

Artikel

Forfatter: Malene Dreyer

På vej mod ledelse – det er navnet på et forløb, der kvalificerer dig til at gå ind i en lederkarriere nu eller på et senere tidspunkt.  Forløbet er bygget op, så det giver dig viden om ledelsesopgaven og en afklaring af, om det er noget for dig.   

Socialpædagog Regina Pedersen er en af dem, der har taget uddannelsen. Det var egentlig ikke, fordi hun havde planlagt en lederkarriere, men da hun dækkede ind for en fraværende afdelingsleder, begyndte tanken at tage form:

– Ideen om at gå ledervejen kom med de opgaver, jeg blev tildelt, og i takt med, at nogen syntes, at jeg gjorde det godt, og opfordrede mig til det. Så i en lønforhandling bad jeg om at få lederuddannelse, og så fandt centerledelsen det her forløb, fortæller Regina Pedersen.

Uddannelsen strækker sig over ca. tre måneder og rummer bl.a. undervisning på modulet ‘Ledelse, kommunikation og organisation’ på diplom-niveau, netværk med andre deltagere på forløbet og en tilknyttet erfaren leder som mentor. 

Regina Pedersen kan bestemt anbefale uddannelsen:

– Hvis man ønsker at gå ledervejen og prøve uddannelsen af, så er det en rigtig god ide. Man får bundet teori og praksis sammen, og så møder man andre mennesker – også fra helt andre områder end det socialpædagogiske, hvor det viser sig, at man alligevel har meget til fælles på tværs.

For Regina Pedersen bliver lederdrømmen nu en realitet, for efter sommerferien starter hun i et nyt job som afdelingsleder på Sedenhuse i Odense Kommune:

– For mig var det ikke vigtigt at blive leder for enhver pris, men at blive det det rigtige sted. Der er flere grunde til, at jeg har fået jobbet, men selvfølgelig har det også rustet mig at have uddannelsesforløbet i ryggen. Jeg brugte fx den coachingsamtale, som er en del af forløbet, til forberedelse til jobsamtalen, og det var meget givtigt, siger Regina Pedersen.


OAO og FTF udbyder uddannelsen i samarbejde med UC Metropol i København. Studiestart er sidst i september og prisen er 13.500 kr. for hele forløbet. For yderligere information se oao.dk eller kontakt Dorthe Storm Meier dsm@oao.dk

 

Bliv medlem