Gå til indhold

Læserbrev

Grov alders­diskrimination!

28. juli 2017

Artikel

Forfatter: Af Mari-Ann Kralund Clementsen

Kære Folketing og formand for Ligestillingsudvalget m.fl.

Den 3. oktober 2017 fylder jeg 65 år. Jeg er stadig i arbejde og har tænkt mig at vedblive med det nogle år endnu. Hvor mange år endnu ved jeg dog ikke – p.t. tager jeg et år ad gangen.

Jeg er socialpædagog og kan rigtig godt lide mit arbejde, som jeg også mener, at jeg er god til. Jeg har i mange år arbejdet med sindslidende – og de sidste over ti år med misbrugere, der jo også ofte har en sindslidelse.

Der er så mange tiltag med diverse bonusser og præmier, der skal ‘fastholde ældre og sørge for, at de skal blive på arbejdsmarkedet længst muligt’. Alderen for at få folkepension er også rykket flere gange,

Men alderen for at kunne få understøttelse via sin a-kasse ved evt. ledighed er mærkværdigvis ikke rykket! 

Det betyder, at hvis jeg efter 3. oktober skulle blive fyret fra min arbejdsplads, så kan jeg ikke få understøttelse, selvom jeg kontinuerligt har været medlem af a-kassen siden 1976/1977, ‘for jeg har jo min folkepension, jeg kan få’.  

Jeg ønsker ikke at gå på folkepension endnu, da jeg mener at have masser af energi og andet at give af. Jeg skal nok selv bestemme, hvornår jeg vil på pension. Jeg har heller ikke gjort brug af min efterløn. Netop i dag har jeg ansøgt om at få opsat/udsat både folkepension og ATP-pension, da jeg vil vente med at gøre brug af dem. 

Nu er det så, at jeg spørger: Hvorfor er jeg ikke mere lige så god eller lige så meget værd som mine kolleger, der er under 65 år? Hvorfor har jeg ikke samme rettigheder, når det drejer sig om at få understøttelse, hvis det skulle blive nødvendigt? Det er da diskrimination, så det batter!  

Jeg har gjort alt det ‘rigtige’, som politikerne siger, nemlig blevet længere på arbejdsmarkedet, men har på den anden side heller ikke samme rettigheder, fordi jeg fylder 65 år om ca. tre måneder. 

Hvorfor er der ikke for længst blevet gjort noget ved dette ‘problem’? Når alderen for folkepension rykkes, så skal alderen for at modtage understøttelse selvfølgelig også rykkes. Ellers er der jo tale om grov alders-diskrimination.

Så se dog at komme i gang, kære politikere! Og det kan ikke gå stærkt nok, hvis jeg også skal nå at komme i betragtning! 

Jeg er vidende om, at forskellige interesseorganisationer har arbejdet på denne logiske og retfærdige ændring af loven gennem flere år, men ikke politikerne…

Bliv medlem