Gå til indhold

Kommentar

Leder: Politikerne lytter – men vi skal stadig presse på

Yes! Det nytter noget. Politikerne lytter rent faktisk på os. Den tanke ramte mig, da jeg for nylig læste en kronik af socialminister Mai Mercado (K)

12. juni 2017

Artikel

Forfattere: Verne Pedersen og forbundsnæstformand

Her lagde hun nemlig vægt på familieplejernes faglighed – og gav på ingen måde udtryk for, at det er nok med et stort hjerte og gode bageopskrifter.

I kronikken i Altinget skrev socialministeren, at vi i Danmark heldigvis har tusindvis af gode plejefamilier, der ’gerne deler deres varme og faglighed med en lille dreng eller pige, der mangler denne hjælp eller omsorg. (…) Når vi overlader et barn til en plejefamilie, skal vi dog være sikre på, at barnet bliver mødt med tryghed og åbne arme af en familie med de rette kompetencer. Det er vigtigt, at vi kigger nærmere på, hvordan hjælpen til disse børn og plejefamilier bliver bedre.’

Ministerens udmelding skal ses i lyset af en årelang kamp for at skabe forståelse for, hvor vigtig og krævende en opgave det er, at være familieplejer. Socialpædagogerne har igen og igen talt for behovet for uddannelse, faglig sparring, supervision og anden støtte til familieplejerne. Og for at det langt fra rækker med hjemmebagte boller og varm kakao.

I foråret gentog Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, budskabet, da han var til møde med socialministeren, og hendes kronik viser, at han blev hørt. Samme oplevelse fik jeg selv, da jeg i løbet af foråret holdt møder med såvel Socialdemokraternes socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil, SFs Trine Torp og Altingets Torsten Geil.

Men gode ord og forståelse gør det ikke alene, og på sigt er det selvfølgelig ikke nok, at vi bliver hørt: Velviljen skal også føre til handling. Det skal sikres, at familieplejerne får den nødvendige støtte og opbakning til at udføre deres vigtige hverv. Og i næste folketingsår vil vi holde øje med om, socialministeren så også gør alvor af at undersøge, hvordan hjælpen til plejebørn og plejefamilier kan gøres bedre.

Bliv medlem