Gå til indhold

Folkemøde

Aksel indtog Bornholm

På folkemødet satte Socialpædagogerne frivillighed og konkurrenceudsættelse på dagsordenen – bl.a. ved at vise to videofilm, hvor deltagerne kunne møde Aksel og hunden Zia – og høre hvordan socialpædagoger arbejder med at afdække borgernes drømme

27. juni 2017

Artikel
Aksel-og-Zia.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Hvad går borgerne og drømmer om – og hvad skal der til for, at de får deres inderste ønske opfyldt? Det har socialpædagoger på Botilbuddet Vester Hassing i Nordjylland arbejdet med i projekt Livskraft. For når man formår at afdække borgerens drømme og ønsker, fremmer det den enkeltes selvstændighed og livskvalitet.

I to små videofilm kan du møde tre af borgerne – og opleve, hvordan de udlever deres drømme.

Frivillighed

Den første film handler om Aksel, som har en autismediagnose. For Aksel betyder hunde noget helt særligt – og derfor har socialpædagogerne på Vester Hassing skabt kontakt mellem Aksel og en lokal hundeejer. Det har åbnet op for nye relationer og venskaber, som gør Aksel både stolt og glad.

På folkemødet viste vi filmen ved en debat, hvor socialminister Mai Mercado og formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen, satte fokus på frivillighed. Mød Aksel, hunden Zia – og Dorte, som er Aksels nye frivillige hundeven.

Konkurrenceudsættelse

Den anden film fortæller historien om Caroline, Anne Marie og Aksel. De drømmer hver især om at få lov til at ride, om at arbejde i køkkenet – og om at blive vicevært på botilbuddet. Det ved socialpædagogerne, fordi de gennem lang tid har arbejdet med at afdække hver enkelt borgers drømme og ønsker. Et indsats der kræver nære relationer, høj faglighed og tid til kerneopgaven.

Vi viste filmen på folkemødet ved debatten ’Kan man konkurrenceudsætte støtte til handicappede?’, hvor bl.a. næstformand i Socialpædagogerne, Marie Sonne deltog.

Bliv medlem