Gå til indhold

Læserbrev

Socialtjenestens opgave

17. maj 2017

Artikel

Forfatter: Af Katho

Socialtjenestens opgave i Danmark drejer sig praktisk talt om et bestemt aktiv, og det er at hjælpe syge, funktionshæmmede, arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere, børn af fattige familier og pensionister. På det område er nutidens bureaukratisering og professionalisme en særlig fare, når omsorgen for det enkelte menneske bliver overladt til et kompliceret forvaltningsmaskineri, som overtager magten over dem, der har brug for hjælp.

Et menneske, der har brug for hjælp, søger et andet menneske at henvende sig til, men i vores internets teknologiske verden, farer det i stedet vild i denne urskov af regler og forplumrede instrukser, som ikke en gang de, der har opfundet teknologiens urskovssystem, kan give en forklaring på hvordan funker. Så mange af de mennesker, der har brug for hjælp af systemet, bliver ofte så modløse, at de opgiver på forhånd. Det er måske også systemets mening med forvirringen, så de kan spare penge til rige husejeres skattelettelser?

Bliv medlem